Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha pszichológushoz járok már...

Ha pszichológushoz járok már egy ideje de nem vált be, hova máshova fordulhatnék segítségért?

Figyelt kérdés
Pszichiáterhez kéne átmenni?
2015. nov. 11. 13:00
 1/9 A kérdező kommentje:
Egy biztos, ha nem kapok a közeljövőben szakszerű segítséget, vagy a halálba vagy a diliházba jutok
2015. nov. 11. 13:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi az oka, hogy nem válik be? Lehet, hogy egy új pszichológus megoldaná a problémát, én is váltottam anno, mert az elsővel úgy éreztem, nem jutok sehová, időpocsékolás, a másik pszichológus meg olyan más volt, szinte vártam, hogy mehessek hozzá, nagyon sokat segített.
2015. nov. 11. 13:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tud jó tanácsokat adni és nem tudom vele igazán jól átbeszélni a problémámat valamiért, meg úgy érzem nem elég a pszichológus nekem már, annál komolyabb gondok vannak
2015. nov. 11. 13:14
 4/9 anonim válasza:

Ha a lelki állapotodnak hosszan tartó fizikai tünetei vannak (több mint 1-2 hete tart) (depresszió, szorongás, pánikrohamok) akkor mindenképpen. Az orvos ír fel gyógyszereket, illetve ha szükséges, akkor folytatja a pszichoterápiát.

Mentális problémák házi kezeléseként ajánlom a magnéziumot, az orbánc teát, a mozgást, és a fizikai munkát.

2015. nov. 11. 13:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne pszichológust váltani, nekem is az segített. :)

Annyit még azért elmondanék, hogy ne magadat hibáztasd. Minden pszichológus személyisége más, és más módszerekkel is dolgoznak. Arról, hogy kinek melyik segít, egyéne válogatja. Olyan, mint amikor mondjuk barátokat keresel, valakit szimpatikusnak tartasz, és valakit kevésbé. Olyan pszichológust igyekezz keresni, akiben úgy érzed, hogy meg tudsz bízni, és akivel érzed, hogy fejlődsz. :) Hajrá, veled vagyok, szorítok neked! :)

2015. nov. 11. 14:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Amíg fizetsz, a pszichológus nem fog továbbküldeni. De ha te úgy érzed, hogy ez neked kevés, akkor menj pszichiáterhez. A pszichiáter annyiban más mint a pszichológus, hogy ő orvos, aki megállapítja a betegségedet, felír rá gyógyszert, megmondja hogy mit tegyél, és mikor jelentkezzél újra. Nála nem lehet órákig siránkozni, meg az életedet elmesélni. Sokan ezért nem szeretik. De kérdem én: melyik orvosnál lehet mesélni, meg siránkozni, és elvárni, hogy vigasztaljon meg? Ugye egyiknél sem. Itt az van, ha beszeded a gyógyszereidet, és nem nyivákolsz már az első héten, hogy te ezt nem bírod, akkor nem gyógyulsz meg. Sohasem. Ezek olyan betegségek, amik jó esetben is kb 3 hónapos gyógyszerszedést, életmódváltást igényelnek. Ha betartod, meggyógyulsz. Ha nem, nem. Ez a dokit nem érdekli. Vagy komolyan veszed, vagy úgy maradsz.
2015. nov. 11. 21:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha csak beszélgettetek, az a pszichológus nem kiképzett terapeuta, másrészt konkrét tanácsot nem is adhat.

Egy mélylélektani módszerekre kiképzett terapeuta viszonylag gyorsan tud segíteni. Már 3-4 kezelés után érezheted a javulást. Olyan módszereket alkalmaz, amitől benned keletkezik a helyes megoldás.

Mellesleg, a gyógyszer néha szükséges, de önmagában nem old meg semmit.

2015. nov. 12. 16:58
 8/9 anonim ***** válasza:

"Egy mélylélektani módszerekre kiképzett terapeuta "

Igen, igen. Ezt minden okos leírja. Csak azt nem, hogy hol lehet ilyent találni, hogyan lehet hozzá bejutni, és a kérdező hogyan tud eljutni ilyen mindent látó csodaemberhez? Ezért kell elsősorban szakorvoshoz menni, aki legalább a betegséget diagnosztizálja. Bár lehet, hogy a mélyenlátónak ez sem kell....

2015. nov. 13. 11:28
 9/9 anonim ***** válasza:

ne viccelj, tanácsokat adni nem is fog. nem úgy van az.

de összefoglalva mi a probléma?

2016. okt. 13. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!