Valaki tud erre valami vegleges megoldast (ha van)?
Annyit probalkoztam bejonni.. Annyit:( 15eves kprom ota eveszavaros vagyok.. Hanytatassal es edzessel kezdtem, de nem valt be, ezert kopkalni kezdtem es lefogytam 172cm/37kg, hosszu korhazi kezeles utan atestem bulimiaba megint de senkinek sem mondtam el.. Igy 40-43kg kozott elvegetaltam.. Atztan beleuntam es elkezdtem enni, a hanytatast nem tudom mar tobbe abbahagyni.. Gyulolom ezert magam, mert nem akarom csinalni, de a kenyszer erosebb.. Minden.nap folakarok allni, de 2nap mulva osszeomlik.. A pszichologus nem.valt be a pszichiater sem, es gyogyszert vegul nem akartam, hisz 19 eves vagyok.. Aztan.. Megis.. Altato es frontin.. Nehanyszor tuls sokat vettem be, de mar tudom a merteket.. 1mg frontintol semmibajom, kevesebbszer hanyok.. De mindjart elfogy es mar nem tudom mit csinaljak.. Nics tobb erom a harchoz, mit tehetnek? Kerlek ne mondjatok hogy mennyire szerencsetlen.akaratxenge lany vayok, mert tudom es meg is vetem erte magam.. De mar nincs.tobb otletem.. Mar 48kilo vagyok de nem lett jobb.. Csak vegre emberkent kezelnek es nem betegkent.. Pedig az vagyok meg... Mentalisan az... Es nem.latom a kiutat....
Valakinek tanacsa erre?
Sajnalom hogy zavaros lett..
rendbejonni* korom*
sajnalom telefonnal nehez jol irni (nekem az)
Szia! Evészavarral foglalkozó szakember vagyok. Láttam már 8 éve tartó evészavarból is teljesen meggyógyulni valakit, szóval ne add fel, semmi sincs elveszve! Ne hidd, hogy a hányást nem fogod tudni abbahagyni, mert abba fogod tudni. De tudom, hogy ez ilyenkor még elképzelhetetlen. Után meg az elképzelhetetlen, hogy korábban hánytatta magát az ember... Már sok és nagyon nagy lépéseket megtettél a gyógyulásod felé. A belső megélés, hogy eleged van és inkább eszel, nagyon fontos! Le a kalappal előtted!
Gyógyszerek szempontjából, a FLOXET-et (fluoxetin) javasolnám, mivel az segít a bulimiás tünetekben is, mind a falásrohamos késztetés, mind a hánytatási késztetés csökkentésében, plusz egyábként hangulatjavító is, ami biztosan jól jönne neked. Bulimia esetén magasabb, 60 mg/nap dózisban kell szedni, fokozatosan felemelve.
Ne állj meg a teljes gyógyulás előtt, meg fogod tudni csinálni!
előző válaszoló: orvos vagy?
durva dolog olyannak antidepresszánst ajánlgatni, aki nem kérte. én is szedtem egyébként ezt a gyógyszert, és ellenkező tapasztalatról számolhatok be.
ráadásul ha tényleg elmegy egy orvoshoz, aki mást ajánl neki, de ő is ajánl gyógyszert, a kérdező össze lesz zavarodva, hiszen te azt mondtad, hogy "bulimia? Akkor Floxet!"
valójában nincsenek ilyen specifikus gyógyszerek, hogy evészavarra á, szociális félelemre bé, kényszeres mozgás esetén cé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!