Mit tehetnék még? Van kiút?
Pszichológus nem ír fel gyógyszert.
Xanax kevés ötletszerűen, meg rendszeresen szedve sem fog meggyógyítani.
Pszichiáterhez kell menni, antidepresszánst kell szedned, lehetőleg SSRI-k közül valamelyiket. 2 hétig ront, utána javít. Ha 4 hét után sem javul, cserélni kell egy másik hatóanyagúra, 7 v 8 fajta hatóanyagú SSRI van. Az első hónapban nyugtató (xanax/frontin) is kell mellé, a 2. héten elég sok.
Sem az antidepót, sem a nyugibogyót nem lehet össze-vissza alkalomszerűen, meg eltérő dózisban szedni, Fokozatosan kell emelni, utóbbit 1-2 hónap után elhagyni, az antidepit viszont csak a teljes tünetmentesség után 6 (!) hónappal legkorábban. Mindkettőt csak nagyon lassan, fokozatosan csökkentve szabad letenni, nagyon észnél kell lennie, különben garantált a visszaesős vagy az ingadozás, mint nálad is.
Tudom, mit beszélek, én is szedem. Majdnem tökéletes már.
Előző vagyok.
A citalodep hatóanyaga a citalopram, ez az egyik az említett 7 ssri hatóanyag közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!