Van olyan, aki nem bánta meg, hogy antidepresszáns szed vagy kellett szednie?
Köszi!
Csak mert akármilyen fórumra tévedek, szinte mindenhol azt olvasom,hogy "kár volt szedni", meg, hogy "rosszabbul lettem tőle" stb.
Én most fogok pszichiáterhez menni és nem kizárt,hogy gyógyszer szedés lesz a vége. És már előre félek,hogy bemerjem-e szedni majd, vagy nem.
Ezek a neten terjedő baromságok rengeteget ártanak. Gondolj bele, nem véletlen, hogy az orvosok évekig tanulnak az egyetemen, és nem a netről szedik össze a tudásukat. Engem kezeltek depresszióval is, szorongással is. Lehet gyógyszerrel meg lehet pszichoterápiákkal is, de a pszichoterápia elég lassan hat, ezért sokszor kombinált terápia van (elkezded a gyógyszert, és az helyrehoz addig is, amíg a terápia hatni kezd). Van, hogy maga a gyógyszer is elég.
Mivel az antidepresszánsoknak is kell idő, amíg hatnak, ezért ha sürgős (pl. pánikrohamaid vannak vagy álmatlanság, és rossz lenne kivárni azt a kb. 2 hetet, amíg hat a gyógyszer), akkor nyugtatót is írnak, de arról le fog állítani az orvos, amint hat az antidepresszáns, mert, mint előttem is írták, a nyugtató függőséget okoz (1-2 hétnyi szedés még nem, de ezt majd az orvos eldönti).
Jobbulást, és ne olvass netes rémhíreket :)
Én is szedek, és nem bánom, hogy szednem kell. Kb. 1 év után abbahagyhatom.
Egyvalamit megjegyeznék: előfordulhat, hogy a gyógyszertől az első 1-2 hétben még rosszabbul leszel, és csak ez után kezd el hatni. Ettől ne ijedj meg, természetesnek mondható. Ezért írják sokan, hogy csak rosszabbul lettek tőle... nem várták meg, amíg rendesen elkezd hatni. Nálam is volt ilyen, a gyógyszerbeállítás eléggé megviselt, de most már (szinte) teljesen jól vagyok.
Szia!
Én kb. 10 hete kezdtem el szedni. Escitil a neve, jobban lettem tőle, de sajnos még mindig nem az igazi, valami hiányzik, mert még most is vannak tüneteim (szorongás egy kis pánikkal) . Most készülök váltani. Szerintem te érted, hogy szükséges-e. Én sokáig próbálkoztam, hátha elmúlik, de eljutottam egy olyan pontra, amikor azt mondtam magamnak, hogy mindegy mit adnak, csak nyerjem vissza saját magamat. Én nem bántam meg elkezdeni, pedig az első két hét rossz volt. Remélem a váltás után jobban leszek, de mindent megpróbálok.
És csak bízom benne, hogy a váltás nem lesz olyan nehéz.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos anno én nem mentem el, pedig már jóval korábban kellett volna. Pánik-szorongás, ami tovább fokozódott kényszergondolatokká stb. Csak vhogy mindig megtanultam megoldani. Csak hát ugye átmenetileg!
Most pedig volt 9 pokoli hónapom. Egyszerre derült,hogy útban a második fiam, és hogy rákos az anyukám. Anyukám elvesztettem a szülés előtt 3 héttel. Akkor valamiért erősnek éreztem magam, de a szülés után rámtört minden. Most úgy érzem, muszáj a doki, és akár a gyógyszer, mert nem akarom,hogy a gyerekeim, a családom lássa kárát a "betegségemnek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!