Segítség! Milyen betegség lehet? Fontos!
Szóval a nagymamámról van szó, aki 87 éves, és kicsit több mint 5 éve ágyban fekvő beteg. Ez nem is volna akkora baj, mert megszoktuk, de egy ideje "be van dilizve". Folyton összevissza beszél. Néhány példa: Mindig is csapvizet ivott, mostanában rákapott a szénsavas ásványvízre, ami nem lenne baj, ha nem kezdene el sírni mikor épp nincs itthon savas víz, mert "Ne mondd, hogy nincs, ti palackozzátok, és tőlem sajnáltok egy üveggel" (ezután jön a sírás). Szerinte, nekünk farmunk van, milliárdosak vagyunk, pedig 4-en vagyunk másfél szobában, ja és farmról persze szó sincs! Van egy öcsém aki féltestvérem, más apától van. Mamám szerint anyámnak van még egy kislánya és még egy fia öcsém apjától, ami persze nem igaz, de még nevük is van (Marika meg Ákoska), és róluk is szokott kérdezni, hogy itthon vannak-e, vagy ha lát valakit, esetleg rákérdez: Te vagy Ákoska? Volt egy időszaka, mikor ha enni kapott, megkóstolta, és azt mondta, hogy mérgezzük az ételét, káliumot teszünk bele, stb., pedig ugyanazt eszi amit mi! Saját mondása szerint látomásai vannak, és látnoki erőt adott neki Isten. Mindig számokat mond, amiket azt mondja játsszunk meg a lottón, de olyan számokat is mond, amiket nem lehet megjátszani, pl ezervalamennyi, meg ilyenek. Ma pl. megkérdezte tőlem, hogy bőrkeményedéses-e a sarkam, mire én mondtam, hogy igen. Erre ő: "Húha, belőled akkor nagy tudós lesz!". El van csúszva az időben, pl. mikor megkérdezi, hogy anyád itthon van? És mondom nem, dolgozni van, azt mondja h miért hazudsz, már x éve nyugdíjas, pedig csórónak még van tizen X éve nyugdíjig. Ő meg szerinte 120 éves. Édesapám más országban lakik, van egy felesége. Idén náluk voltam 5 hónapig, mamám meg abban a tévhitben volt, hogy elvettem apám feleségét. (Ezt anyám mondta mikor nem voltam itthon). Mikor visszajöttem megkérdezte, mi volt a baj, miért váltunk el, stb.. A hallása és a látása nagyon gyenge már, egyszer azt mondta, hogy van egy doboz az ágya mellett, amiben van egy szemüveg, és egy szöveg héberül, amit ha az ember elolvas, helyrejön a látása. Sokat mesél zsidókról. Mikor a szomszédainkról beszél is folyton összevissza mond mindent, hogy ki-kinek a férje meg felesége, meg ki hol lakik. Aztán van olyan is, hogy teljesen értelmetlen mondatokat mond, bár ez ritka.
Bocsi a hosszú szövegért, ez ígyis csak a töredéke annak amit írni tudnék róla, de fogalmam nincs milyen betegségben szenved, gondoltam a skizofréniára, de szerintem kiárt!
U.I.: Orvost nem akar látni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!