Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a baj velem?

Mi lehet a baj velem?

Figyelt kérdés

Már tényleg nem tudom mi lehet a baj, nem tulajdonítottam a „tünetek” -nek jelentőséget, csak legutóbbi beszélgetéskor egy barát hívta rá a figyelmem, h ez így együtt már sok. Nem igazán tudok aludni, éjjel 1-2 óra közt fekszem le és reggel 5-6 kor kelek, iskolába járok, délután már alig állok, ennek ellenére este nem tudok megintcsak aludni (ha du alszok akkor sem). Volt hogy kiszámoltam, 11 órát aludtam egy hét alatt. Szedtem Valerianát, Sedatifet, Orbáncteát (nem egyszerre) de semmi hatása. Parranoiás vagyok,mindig figyelem ki figyel vagy jön-e vki mögöttem,az üres szobámban is úgy érzem vki néz. Van hogy napokig élettel teli vagyok, olyan céljaim vannak, amik szinte elérhetetlenek,de én biztosan tudom h én megvalósítom, rá pár napra meg a teljes elveszettség,magány érzése. A nap egyik felében úgy pörgök mintha 3energiaitalt ittam vna, utána pedig elfog az idegesség,kézremegés és alig kapok levegőt. Volt rá pl h az utcán mentem és hangot hallottam ami irányítani akart,de amint megtettem megszünt. Ha rámjön az idegesség tudom h rossz,de vágdosom magam, csak ez nyugtat meg. Van sok barátom, de egyre kevésbé szeretek emberekkel lenni,csak alkohollal tudok oldott lenni velük is. Szörnyű rémálmaim vannak belezésekről stb. pedig nem nézek sok ilyet. Sokat fáj a fejem is. Mi a baj velem?

Nem tudom fontos-e,de dohányzom és kávézom is,de nem drogoztam soha életemben.

Bocs h hosszú lett,egy 19éves lány.

2010. márc. 20. 22:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

hangokat csak kétszer hallottam

23:28-as, és h segítenél?

2010. márc. 24. 23:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez nem skizofrénia, hanem borderline személyiségzavar és pánikbetegség. Ne aggódj, pszichiáterhez menj, mindenben segíteni fognak.:)
2010. márc. 25. 04:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia!Én legelőször egy endokrinológust keresnék fel a helyedben,ugyanis az ilyen depressziív tünetek,álmatlanság,FEJFÁJÁS(!) hormonzavar jelei is lehetnek,de persze az is lehet,hogy pszichés az egész,a fejfájás és depresszió az alváshiányból is fakadhat.Elsősorban annak el elejét venni,hogy miért nem tudaz aludni-mint már írtam,ezt okozhatja belső szervi elváltozás is.Először úgyis ezt keresik majd,csak ha minden negatív,akkor érdemes pszichológushoz fordulni.
2010. máj. 24. 21:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, hogy már régi a kérdés, de én ezt is megnézném:

[link]

Szerintem ez nem skizofrénia, anyukám skizó, és nem ilyen...persze ő is össze-vissza alszik, de csak kedvtelésből marad fent hajnalba, aztán alszik 12 órát.

Jó, ez most hülyén jön ki, hogy én is itt hajnalban írogatok, de én csak azért vagyok ébren, mert holnap (illetve ma) ZH-t írok, és még nem vágom egészen az anyagot.:D

Jobbulást!

2010. okt. 15. 03:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!