Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a baj velem?

Mi lehet a baj velem?

Figyelt kérdés

Már tényleg nem tudom mi lehet a baj, nem tulajdonítottam a „tünetek” -nek jelentőséget, csak legutóbbi beszélgetéskor egy barát hívta rá a figyelmem, h ez így együtt már sok. Nem igazán tudok aludni, éjjel 1-2 óra közt fekszem le és reggel 5-6 kor kelek, iskolába járok, délután már alig állok, ennek ellenére este nem tudok megintcsak aludni (ha du alszok akkor sem). Volt hogy kiszámoltam, 11 órát aludtam egy hét alatt. Szedtem Valerianát, Sedatifet, Orbáncteát (nem egyszerre) de semmi hatása. Parranoiás vagyok,mindig figyelem ki figyel vagy jön-e vki mögöttem,az üres szobámban is úgy érzem vki néz. Van hogy napokig élettel teli vagyok, olyan céljaim vannak, amik szinte elérhetetlenek,de én biztosan tudom h én megvalósítom, rá pár napra meg a teljes elveszettség,magány érzése. A nap egyik felében úgy pörgök mintha 3energiaitalt ittam vna, utána pedig elfog az idegesség,kézremegés és alig kapok levegőt. Volt rá pl h az utcán mentem és hangot hallottam ami irányítani akart,de amint megtettem megszünt. Ha rámjön az idegesség tudom h rossz,de vágdosom magam, csak ez nyugtat meg. Van sok barátom, de egyre kevésbé szeretek emberekkel lenni,csak alkohollal tudok oldott lenni velük is. Szörnyű rémálmaim vannak belezésekről stb. pedig nem nézek sok ilyet. Sokat fáj a fejem is. Mi a baj velem?

Nem tudom fontos-e,de dohányzom és kávézom is,de nem drogoztam soha életemben.

Bocs h hosszú lett,egy 19éves lány.

2010. márc. 20. 22:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
irány a pszichológus.ezen egy átlagos ember nem tud segíteni.
2010. márc. 20. 22:18
 2/14 anonim ***** válasza:
50%
hormonok. vagy depresszió is lehet...esetleg sima paranoia? vagy pánik rohamaid vanank? mert akkor üldözési mánia...
2010. márc. 20. 22:19
 3/14 anonim ***** válasza:
Viccen kívül Skizofrénia! Vágás: Ha megvágod magad, azt érzed, hogy a vérrel minden rossz és bűn kifolyik belőled?
2010. márc. 20. 22:48
 4/14 anonim ***** válasza:
50%
Tudathasadás jelei, elolvastam 3x tuti skizofrénia lesz. :( Sajnálom, hogy így kell megtudnod, sürgősen fordulj orvoshoz, amig nem késő, ha el akarod kerülni az áramos kezelést. A hangokat eleinte a fáradtságra fogná az ember, de jön a végszó: a vagdosás. Tényleg menny orvoshoz amilyen gyorsan lehet kiscsaj, vagy neméred meg a holnapot
2010. márc. 20. 22:51
 5/14 A kérdező kommentje:

a skizóval 2személyiség járna,nekem csak egy énem van,én.

a vágással szimplán lenyugszom,nem érzem h a bűn kifolyna belőlem,vagy semmi ilyesmi

nincs pénzem pszichodokira:( és a szüleim ebből csak annyit vesznek észre h kissé rosszalvó különc lányuk van

2010. márc. 20. 23:03
 6/14 anonim ***** válasza:
50%
a-a. Najó, nembiztos, hogy skizofrénia, de egyik osztálytársam Retorika órán tartott előadást egy vmilyen személyiség zavarról, én csak ráfogtam. Minden tökúgyvan ebben a betegségben ahogy leírtad húzzá dokihoz sürgősen mer énviszlek el
2010. márc. 20. 23:14
 7/14 anonim ***** válasza:
A skizofrénia nem több személyiséget jelent. Én egy mániás depresszióra is tippelnék.
2010. márc. 20. 23:18
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem is gyanús, hogy skizofrénia, de a skizofréneknek nem nagyon szokott betegségtudatuk lenni, csak ha már kezelik őket.

A mániás depresszióra is illenek a tüneteid nagyon a hangok kivételével...

Menj el mindenképpen pszichiáterhez, és én azt javaslom, hogy mindenképp beszélj komolyan a szüleiddel, hogy nyögjék ki a pénz magánra, mert az állami intézményekben rengeteget kell várnod, hogy végre foglalkozzanak veled, és amikor sorra kerülsz, akkor sem valószínű, hogy alapos rendes ellátást kapsz (akkor is teletömik az embereket bogyókkal, ha amúgy meg lehetne oldani anélkül...).

2010. márc. 21. 13:05
 9/14 anonim ***** válasza:
Az már pozitív dolog, hogy rászántad magad az írásra. Szívesen segítek, ha hajlandó vagy magad is gyógyulni. Ez, amit leírtál, nem játék kategória. És magától soha nem gyógyul meg. Minden nappal súlyosbodik, és a kezelése is tovább tart.
2010. márc. 21. 23:28
 10/14 anonim ***** válasza:

itt nem lehet csak úgy tippelgetni, hogy mi lehet!

Kedves kérdező! Minél előbb keresd fel a háziorvosodat!

2010. márc. 22. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!