Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pánikbetegek tulajdonképpen...

A pánikbetegek tulajdonképpen beképzelik maguknak a szorongást kiváltó tüneteket?

Figyelt kérdés
2010. márc. 20. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A pánikbetegség kialakulása egy hosszabb folyamat eredménye. Valami miatt szorongsz, idegeskedsz, általában nem csak egy dolog miatt.

Nekem hosszú évek után jött ki, és amikor megbetegedtem, szinte mázsás súlyként telepedtek rám azok a rossz dolgok, emlékek, amiket nem voltam képes feldolgozni. Ehhez jöttek még a frissek, - szóval akkor már orvoshoz kellett menni.

2010. márc. 20. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Lehet akár rövid, vagy hosszú idő alatt lejátszódó folyamatok eredménye.Nálam elsődleges kiváltó ok a szőnyegbombázások és az azt követő látványok voltak.

Majd az '56-os események, és orosz fogság volt.

Egész jól lehet elviselni, ha az ember rájön a kiváltó okokra.Mindjárt uralni tudja az idegrendszerét, és megszűnik a menekülési roham, halálfélelem, fulladástól való félelem, stb.

2010. márc. 20. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

A pánikbetegek átélik a szorongást kiváltó tüneteket. Ettől lesznek fokozatosan pánikbetegek. A betegség tüneteit viszont csak képzelik. Ugyanis a pánikbetegségnek nincsen kizárólagos tünete. Az agy másfajta betegség képét játszatja el veled. Pl: szívroham, miközben olyan a szíved, akár az acél. Persze elrohansz a szívgyógyászhoz, aki nem talál semmit. És már benne is vagy a pánik csapdájában.

A következő roham pedig légzési nehézséget fog okozni. Megint rohansz a tüdőgyógyászhoz. Persze megint semmi. A rohamok meg sűrűsödnek. Már nincs olyan orvos, aki ne látott volna. Csak egy nem: a pszichiáter. Mert senkinek sem jut eszébe, hogy csak az agyad játszik veled.

2010. márc. 21. 23:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Az előttem íróhoz csatlakoznék, abszolút így történt az én esetem is.:) Persze nem vidám, csak viccesen irónikus, hogy minden orvos ezerszer elküldött, hogy nincs bajom, de én biztos voltam benne, végül egy orvos rokon mondta a pszichiátriát és amikor már élni sem tudtam a kínjaimtól, akkor elmentem és másfél év alatt szinte kigyógyultam.:)

Mondjuk előtte már évek óta kezdődött, szóval addig rossz, amíg segítséget nem kér az ember, én ezt 3,5 évig húztam és rémes állapotba kerültem orvos (pszichiáter) elé már a végén.

2010. márc. 25. 04:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Olyan értelemben nem képzeli be, hogy valóban átéli (szívdobogás, légszomj, halálfélelem stb.). Abban az értelemben viszont beképzeli, hogy ha ilyenkor megmérjük, a vérnyomás, meg minden élettani tényező normális. Ténylegesen tehát nincs veszélyben.
2010. márc. 26. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!