Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Évek óta unom az életem,...

Évek óta unom az életem, semmi sem köt le, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Talán abszurdum, 15 éves vagyok és már 5 éve is megfordult a fejemben az öngyilkosság és hasonlók gondolata, ez egészen a mai napig tart. Nem tettem semmi ilyesmit mert nem akarok önző dögként viselkedni, és semmibe venni a szüleimet, testvéremet és barátaimat. Tudom, hogyha itt hagynám őket azt nem bírnák ki. Ugyanakkor már csak egy roncsnak érzem magam, még ha csak 15 is vagyok. Állandóan vannak hobbijaim, néha egyszerre több is, most például varrok és cosplayezek. Van egy "álmom" is, vagyis pontosabb ha azt mondom, hogy álomállásom. Szeretnék fordító lenni, nyelveket tanulni. Ennek ellenére semmi motivációm nincsen arra, hogy ezt folytassam. Semmi sem tud lekötni. Olyan érzés mintha egy hajszál választana el az ámokfutástól, és a legrosszabb, hogy azt is csak azért tenném, mert egy darabig biztos megváltozna az életem. Egyfolytában ezek járnak a fejemben.

Jesszusom miket írok már...

A kérdésre térve: Mit kezdjek magammal? Tudtok ajánlani

érdekes elfoglaltságokat?

Kell valami ami leköt mielőtt baromságokat csinálok....

2015. nov. 20. 19:14
 1/6 gömbicica ***** válasza:

szia. gondolom már középsuliba jársz:)

szüleid? barátok? nagyszülők? senki akinek elmondhatnád aggályaidat :(

milyen suliba jársz? milyen tárgyakat szeretsz?

egyáltalán milyen céljaid vannak, igaz még korai a továbbtanulás, de valami ötleted csak van :)

ha van, akkor a hobbydat próbáld az eljövendő iskolásévekhez alakitani.

hol laksz? melyik részén az országnak?

2015. nov. 20. 19:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Pedig most tudnál rajta változtatni, még épp időben vagy.

Ne azért tedd, mert szereted, hanem mert meg kell tenned. Gondolok itt a tanulásra.

Én suli után jöttem rá, hogy mit hagytam ki. Angolóra annó ingyen volt, angoltanár is, akiben heti 5napon bármiokr megtaláltam volna ha kerestem volna. Most 2000Ft egy óra angolozás, az én órabérem meg 600Ft. Gondolom nem kell részletezni, hogy az az 1 óra angol nem sokat ér!

2015. nov. 20. 19:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Gimnazista vagyok, közeli barátom egy van de neki is megvannak a saját gondjai, ilyenekkel ezért nem zavartam, nagyszüleim apai részről tapasztalatból következtetem, hogy csak mérgesek lennének rám, anyai ágon pedig szerintem rögtön szívinfarktust kapnának.

A Batthyány Kázmér Gimnáziumba járok, Pest-megyében Szigetszentmiklóson, a kedvenc tantárgyam az angol, és ez az egyetlen amit szeretek, amit utálok az a tesi, földrajz, kémia és fizika, a többi elmegy.

Az ELTE-n szeretnék továbbtanulni nyelveket, pl.: Japán és Orosz.

Ezért is részben a hobbim a fordítás már 2 éve, egy webhelyen "dolgozok" egy online társaságnál és mangákat (japán képregény) fordítok.

2015. nov. 20. 19:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Picit bővebben a mindennapjaim:

Reggel felkelek, összeszedem a dolgaimat, felöltözök, és 7-re bemegyek suliba, 8-ig még egyszer átnézem, mindent megcsináltam-e, túlélem az órákat, bemegyek anyuhoz, elmesélem a napom, aztán hazamegyek. Otthon ebédelek, megcsinálom a leckét, aztán leülök a gép elé és olvasok, vagy mostanában varrok és fordítok. Aztán ez a hét maradék 4+2 napján szinte pont ugyanígy ismétlődik, a hétvégén csak kimarad az iskola, szóval több időm van a hobbimmal foglalkozni.

Egyszerűen fáradt vagyok, minden napom ugyanolyan.

2015. nov. 20. 20:44
 5/6 anonim válasza:
Írhatok privátban?
2015. nov. 20. 21:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Nyugodtan írjatok privátban. Ahogy nektek kényelmesebb.
2015. nov. 20. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!