Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit kezdjek evvel a mérhetetle...

Mit kezdjek evvel a mérhetetlen szomorúsággal és bánattal ami bennem van?

Figyelt kérdés

Az én történetem gyerekkorom óta íródik, mindig én voltam a család fekete báránya és bár annak ellenére, hogy soha semmi rosszat nem tettem, jó tanuló voltam, nem voltam kicsapongó, sohasem szerettek a szüleim, mindig megvetettek és gyűlöltek... Fájt, hogy nem kapok olyan szeretet mint a testvéreim, sőt egyáltalán semmilyet sem! Bár ugyan elköltöztem tőlük a barátomhoz már évekkel ezelőtt, sajnos a munkám miatt kénytelen vagyok elviselni anyám mindennapos látványát, amit ő szépen ki is használ arra, hogy mégjobban belém rúgjon... Felkerestem már több pszihológust is a problémámmal, mert most értem el arra a szintre, hogy a testi tüneteim már megijjesztenek, hullik a hajam, folyamatos migrénem van, állandó szomorúság, sírhatnék, de sajnos egyikük sem tudott érdemben segíteni, próbálkoztam a béküléssel és probálkoztak minket kibékíteni, de ők élvezik azt, hogy én szenvedek... Már nem tudok mit tenni

SEGÍTSETEK MERT EZT MÁR NEM BÍROM!!!!

2015. nov. 20. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Válts munkahelyet.
2015. nov. 20. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Nézd ha jól tanultál, akkor csak vagy annyira versenyképes, hogy jelenlegi munkahelyeden kívül máshol is megállnád a helyedet, ahol nem kellene anyádat állandóan elviselned.

Minek szenvedsz, ha úgy érzed, hogy családod nem becsül, akkor hanyagold kicsit őket. Nekem tök normálisak a szüleim, de anyám is szereti azért osztani az észt, csak engemet ezzel nem tud megsérteni.

2015. nov. 20. 11:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi erre igazán nem is gondoltam... A gond csak az, hogy hiába, mert semmin sem változtatna
2015. nov. 20. 16:38
 4/7 A kérdező kommentje:
"Minek szenvedsz, ha úgy érzed, hogy családod nem becsül, akkor hanyagold kicsit őket" - Könnyű mondani, hogy hanyagoljam, csak megtenni nem olyan könnyű mikor hajnalok hajnalán felhív telefonon, hogy leteremtsen milyen haszontalan vagyok
2015. nov. 20. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Állítsd be úgy a telefonodat, hogy amikor ő hív, ne legyen rajta hang. Én így szűröm ki, mert sajnos nálam is van, aki ugyanezt teszi, és szenvedek miatta.
2015. nov. 20. 17:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Ilyen anyám lenne a telefont se venném fel neki, szerintem inkább az a baj nem tudsz tőle elszakadni.
2015. nov. 20. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi van veled azóta? Jókat írtak előttem, leszámítva azt, aki azt írta, hogy ne foglalkozz velük, ez nem így működik, pláne, ha anyádról van szó, így lett Freud híres, hogy minden az anyával kezdődik, élhettek a Föld két végén is, a hatása örökre rajtad lesz, akkor is, ha soha többé nem kommunikáltok sehogy.

De a távolság tényleg segíthet a gyógyulásban, ahogy az is, ha tényleg megtanulod magadtól is, vagy tán már megtanultad megkülönböztetni a saját hangodat az anyádétól, mert számomra pl. ez volt egy óriási tanulás, lépés az én anyámtól való leszakadáshoz jó 35-38 évesen, amikor rájöttem egy nagy meditációs hullám után, minden nap meditáltam, mindfulness meditációt és egyszer csak bevillant a nagy felismerés, hogy a fejemben hallott hangok nagy része nem is az én hangom, hanem főleg anyámé, márpedig ha nem az enyém, akkor nyugodtan eldönthetem, hogy mit tartok meg magamnak és mire mondom azt, hogy oké, anya, szevasz, 2000 km távolságra élek már tőled, ez nem az én hangom, ez a tiéd. Számomra ez egy óriási felismerés volt, de kellett hozzá az a csönd is, amihez meghallhattam a különbséget a saját hangom és az ő hangja között, illetve a mindfulness meditáció, amit mindenkinek ajánlok sok szeretettel, ingyen és bérmentve megtanulható netről és gyakorolható bárhol és bármikor. Bárcsak még mindig meditálnék rendszeresen!

2023. júl. 14. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!