Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mihez kezdjek? (semmi kiutat...

Mihez kezdjek? (semmi kiutat nem találok, csak az alkohol)

Figyelt kérdés
Pánikbetegséggel küzdök, minden szar mentális bajom van, gyakran előjön ez a hülye deperszonalizáció, járműben nem kapok levegőt, erősen ver a szívem, izzadok, zsibbad mindenem stb. semmilyen gyógyszer nem segített, ha megiszok 2-3 felest, 1 pohár bort, akkor kibírom a buszozást, nem akarok rászokni piára, de félek, hogy alkoholista leszek, mivel semmi gyógyszer, beszélgetés sem segít
2015. nov. 19. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezen csak szakember segíthet - pszichiáter, taláán pszichológus. Ők segíteni is fognak! Ezt kell meglépned! Ne légy alkoholista! Jobbakat kívánok!
2015. nov. 19. 20:33
 2/4 A kérdező kommentje:
mindkettőt megjártam :S
2015. nov. 19. 20:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor nem jó helyen jártál. Keress tovább olyan szakembert aki segíteni is tud. Ha nekem van egy lukas fogam és egy rossz fogdokihoz mentem, és rinyálok hogy fájdalom csillapító nélkül nem megy, ajánlják hogy menjek fogorvoshoz és azt válaszolom hogy már voltam, akkor te mit mondanál? Menj másikhoz. Ennyi! Legyél erős. Szeresd magad annyira hogy nem hagyod magadon eluralkodni a problémát. Legyen magadhoz való eszed. Beszélgess magaddal, a legjobb gyógymód egyébként ez. Nekem mindig ez segített hogy magamat elemeztem, ha pánikoltam, amikor egy rokonom öngyilkos lett énis gondoltam rá hogy segítek magamon ezzel vagy azzal, de úgy éreztem ez gyengeség lenne. Erősnek kell lenni, az alkohol csak mégjobban elgyengít te meg pont ezt akarod elkerülni. Érthetetlen tehát hogy ezt nem érzed magadtól.. Hajrá. Szakember segíthet, egy jó! szakember.
2015. nov. 19. 20:47
 4/4 anonim ***** válasza:
ugyanez volt nálam is, 20-30 éves korom között több pszichiáternél meg terápián jártam, terápia kidobott pénz volt, sose tudtak mit kezdeni velem, vagy 8 fajta antidepresszánst is kipróbáltak rajtam, az se , szintén alkohol volt amihez nyúltam ha gáz volt, de hát azt se lehetett mindig alkalmazni, nyilván egy csomó helyre nem mehettem alkoholos állapotban .Aztán az utolsó doki felírta a jó öreg xanaxot, esetire, tehát nem úgy hogy mindig szedni, hanem ha helyzet van . Nekem egyedül ez jött be . és emellett szoktam a helyzeteket, gyakoroltam azokat a szituációkat, amikkel bajom volt. először a minimumokat, amiknek szinte automatikusnak kéne lenniük, aztán amikor azok okék voltak, léptem mindig a nehezebbek felé. és valahogy meg kell tanulni terelni magadat. az én módszereim csak otthon lehet alkalmazni, :) de már az sikerélmény volt, hogy otthon tudtam magam terelni gyógyszer nélkül, és az agyam folyamatosan szokta meg, hogy semmi nem lesz, nem fogok ott meghalni, nem fulladok meg, stb, csak az agyam szórakozik velem.
2015. nov. 21. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!