Nagy a baj, állandoan csak az öngyilkosságra tudok gondolni, szinte már kivánom a halált, mit tegyek?
Figyelj... az öngyilkosság egy maradandó megoldás egy átmeneti problémára. Lehet, hogy kicsit álszenten, vagy hülyén hangzik, de gondolj arra, hogy ennél rosszabb már nem lehet. Nem tudom vallásos vagy-e. Ha igen, gondolj arra, hogy a legtöbb vallás elítéli az öngyilkosságot és általában büntetés követi. Ha nem, gondolj arra, most komolyan feláldoznád a létezést akármilyen szar, arra, hogy ne létezz? Mennyi csoda van az életben, milyen apró esély van arra, hogy te, te vagy. Szerintem, próbálj meg valamit, komolyan mondom, én nem vagyok pszichológus de akármi ami kibillenthet a jelenlegi status quo-dból, ami miatt így érzed magad, ragadd meg. Egy külföldre kiutazás esetleg, egy új munka, új párkapcsolat, új hobbi, akármi. Nyugati gondolkodás szerint fogalmazva, "egyszer élünk". A nem létezés akármilyen vonzónak is tűnhet... nem lehet az, csak az a lényeg, hogy most létezel és ha meghalsz ezután nem fogsz.
A másik, hidd el rengeteg ilyen ember van mint te. Mindenkinek vannak nehéz pillanatai az életben, főleg itt Magyarországon. Ezek a "pillanatok" akár évek is lehetnek, de tényleg komolyan mondom, ne felejtsd el! Ez, amit te most átélsz egy átmeneti probléma, hülyeség lenne maradandó megoldást rávágni. Gondolkodj el rajta, mi az ami bánt igazán? A legtöbb embert a monotonitás a folytonos 5-6 napi munka vágja gallyra, amit nem követ semmi csak egy hétvége ami alatt annyi erőt gyűjthetsz, hogy folytasd a lényegtelen létezést... Ha így érzed, utazz külföldre valahova nyugatra, szerezz egy akármilyen fizikai munkát, amit heti 3x végzel(raktáros, gyárban szalagon munkás, biztonsági őr) és hidd el megoldódnak a problémáid. Angliában 3 napig egy héten össz-vissz 24 óra munkával hetente úgy megélhetsz, hogy marad pénzed esetleg ha egy év után kéne egy fél év pihenő, és mellette 4 napot pihenhetsz ami alatt csinálhatod ami érdekel, legyen az könyv írástól kezdve festésig egészen a számítógépes játékok játszásáig. Valami biztosan érdekel. Csináld azt, ne ijedj meg a kezdetben soknak tűnő papírmunkától, menj ki külföldre.
Tudom, hogy ez így nem tűnik nagy segítségnek, de ha mégis remélem szebb lesz az életed, és remélem nem leszel öngyilkos, mert hülyeség... ne csinálj hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!