Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek depressziós vagyok?

Szerintetek depressziós vagyok?

Figyelt kérdés
Szerintetek depressziós lehetek, ha nagyon sűrűn elsírom magam, ok nélkül, de ha rá kérdeznek azt mondom hiányzik a barátom. úgy érzem senki nem szeret, egyedül a barátom akivel 4 éve vagyunk együtt. Szorongok és félek nagyon a haláltól is, de néha vannak öngyilkos gondolataim. Mostanában már remegek is néha, ha nagyon szorongó érzést érzek. Már kb.4 hónapja van ilyen gondom, de anyuéknak nem merem mondani mert úgyse érdekelné őket. Azt mondaná, hogy vegyek be egy gyógyszert és feküdjek le. Mi lehet ez? Segítsetek.
2010. márc. 18. 18:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%
szerintem nem. vannak érzékeny emberek, akik ilyenek mint te. szerintem valamivel foglald el magad, járj el a barátokkal és akkor ezek a tünetek megszűnnek. akkor szoktak ilyen gondolatai lenni az embernek, amikor ,,túl sok az ideje" gondolkodni. Pont ezért kell valami ami lefoglal, így nem lesz időd a nyomasztó dolgokon gondolkodni. pl. sporttal nagyon jól ki lehet szellőztetni a fejet, a társaságot meg keresni kell, az is feldob. Tűzz ki valamilyen célt, és máris jobban érzed magad. ha pedig elérted, akkor még jobb lesz!
2010. márc. 18. 18:26
 2/11 anonim válasza:
49%
egyetértek az előző válaszolóval,nekem is voltak ilyen napjaim,de már elmúlt,úgy hogy lefoglaltam magam valamivel
2010. márc. 18. 18:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy depresszió, de lehet, hogy pánikbeteg vagy.Egy pszichológust kellene felkeresned, én is a napokban fogok, bár nekem más gondjaim vannak.Ne hagyd, hogy mélyre süllyedj, előzd meg önmagad!Kívánom, hogy mielőbb jobban legyél.
2010. márc. 18. 18:28
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Valószínűleg ezek a depresszió jelei,menj el bátran orvoshoz.
2010. márc. 18. 18:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen az vagy. Én ezeknél enyhébb tünetekkel is az vagyok, gyakran (mindennap) akarok öngyilkos lenni csak gyáva vagyok hozzá. Szorongok félek prsszimista vagyok. Ez mind mind depresszió, sőt lehet bipoláris zavar, borderline személyiségzavar és más súlyos betegségek is. Komolyan kell venni, pszichológus pszichoterápia segithet enyhébb esetekben pihenés, kikapcsolódás pozitiv dolgokkal való töltekezés. Az is jó ha nem vagy egyedül. Vedd körül magad azokkal akik szeretnek, és ne foglalkozz másokkal. Boldog csak igy lehetsz.
2010. márc. 18. 18:30
 6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!A barátokkal sincs kedvem lenni.most fordult el tőlem a legjobb barátnőm.benne is csalódnom kellett!Csak a barátomra számíthatok.De,hogy mondjam meg anyunak?azt fogja mondani ne hülyéskedjek nincs semmi bajom csak bolond vagyok!
2010. márc. 18. 19:55
 7/11 A kérdező kommentje:
18:28 köszönöm én is kívánom, hogy Te is jobban legyél!
2010. márc. 18. 19:59
 8/11 A kérdező kommentje:
ja és még az,hogy ezekkel összefügghet,hogy sokszor hevesen ver a szívem, és éjjel nem nagyon tudok aludni?
2010. márc. 18. 20:03
 9/11 anonim ***** válasza:

persze, hogy nincs kedved másokkal találkozni. gondolom az utcára se nagyon akarsz kimenni, az emberek közé...

de hidd el, miután találkoztál a barátaiddal, sokkal jobban fogod magad érezni. Csak erőltesd magadra azt a találkozást!

2010. márc. 18. 20:44
 10/11 anonim ***** válasza:
18:28-as vagyok!Valószínű, hogy pánikbeteg vagy és ez akaszt ki, ettől lehetnek öngyilkos gondolataid.Ezen pszicolóhus nagyon könnyen tud segíteni, keress fel egyet.Addigis próbálj megnyugodni, ne idegeskedj és ne zárkózz be.Tölts minnél több időt emberek közt, keress új barátokat.Ne fordulj magadba, ez a legfontosabb!
2010. márc. 18. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!