Xanax, szorongás és fogorvos kérdések, mire számítsak?
Sajnos annyira szorongok (megfeszülök, hányingerem van, nehéz velem dolgozni... hiába gondolok másra) hogy a fogorvos azt javasolja vegyek be 1 szemet mielőtt megyek hozzá. A háziorvos felírta. 2X1-et írt rá a 0,25-ös tablettára.
Előtte közvetlen vegyem be vagy még otthon? (15perc séta a fogorvos otthonról)
Soha nem szedtem még előtte, az az egy szem is hatni fog? Vagy vegyem be úgy ahogy rá van írva reggel és délután, mikor megyek?
Mire számítsak?
A Xanax viszonylag gyorsan kifejti a hatását, éhgyomorra 15 percen belül hatni kezd, és egy órán belül eléri a maximum plazmakoncentrációt.
Viszont ha csak a fogorvos a baj, (tehát amúgy a mindennapi életben nem szorongsz) akkor semmiképpen ne szedd. Csak amikor fogorvoshoz mész, mert rendszeres szedés esetén iszonyatos függőséget tud kialakítani.
0,25-0,5 már eléggé lenyugtat egy "kezdőt" én előtte 3-4 óráig nem ennék semmit, és ha 15 perc a séta, akkor egy tíz perccel az indulás előtt venném be.
Természetesen nem akarom szedni, mindennapokban nincs rá szükségem. Ez egy kényszer helyzet, mert a fogorvos a legnagyobb félelmem, gyomorideggel, kiskori rossz élmények sajnos...
Indulás előtt 10perccel bevettem egyet és elmúlt a gyomorideg mire odaértem, semmi hányinger, se remegés nem volt, miközben konkrétan nem éreztem, hogy megváltoztam volna vagy tompított volna. Bátran bementem, mindent kibírtam. Korábban a hányinger miatt a nyálelszívót se lehetett nálam használni, most végig bent volt! A korábbi 1órás tortúra 20percre redukálódott és a következőre már sokkal magabiztosabban megyek, nem mondom, hogy nem fog még kelleni a Xanax, de ennyire ritkán egy szem ilyen célra szerintem annyira nem gond. A végén lehet már szívesen megyek majd fogorvoshoz és gyógyszer nélkül! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!