Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez depresszió? És...

Szerintetek ez depresszió? És ha az akkor mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves vagyok és lány. Lassan két éve, hogy így érzek, ilyen gondolataim vannak de eddig nem vettem figyelembe, azonban mostanában kezdek megijedni magamtól. Neten már ezer helyen utána olvastam és nagyjából stimmelnek a tünetek pl: rosszkedv, kialvatlanság, bűntudat, nehezen döntök, bizonytalan vagyok, úgy érzem nincs értelme az életemnek és azt is meg kell említenem, hogy tavaly vagdostam az ereimet is kb 6hónapig. Nem azért hagytam abba mert jobban vagyok, hanem mert tudom hogy rossz és ezért is utálom és szégyellem magam, meg mert nem akarom, hogy a szüleim észre vegyék. De minden nap arra vágyok. Ez is nehezemre van, hogy ne tegyem. Elég zárkózott vagyok és szüleim szerint "antiszociális". Nem szoktam kimozdulni általában itthon filmezek vagy zenét hallgatok. Barátom sincs sok, mivel nehezen kezdeményezek és én meg nem érdeklek senkit, hogy ők kezdeményezzenek felém. (tudom hogy ez hülye felfogás, de én így érzékelem) Szóval... Az utóbbi időben (kb 3 hónapja) egyre több olyan gondolatom van, hogy súlyosan ártani fogok magamnak. Mondhatjuk öngyilkos gondolatoknak is. És ez engem megrémiszt, mert nem akarom megölni magam de néha elfog a vágy. Félek segítséget kérni a szüleimtől,, vagy akár ezt az egészet elmondani nekik. Szerintetek mit kéne tennem? A normális válaszokat előre is köszönöm..

2015. okt. 14. 18:21
 1/2 wendy666 ***** válasza:
Menj el pszichológushoz mindenképpen! Ő nagyon sokat tud majd segíteni! Ne várd meg míg teljesen kikészülsz tőle!
2015. okt. 15. 09:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Így van.Fordulj minél előbb szakemberhez!
2015. okt. 15. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!