Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy mukodik a bipoláris zavar?

Hogy mukodik a bipoláris zavar?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy alapvetően azt jelenti,hogy kiszámíthatatlan az ember,vannak napjai,amikor kicsattan a jókedvtől,es van amikor mély depresszioval kel. Ami erdekelne,hogy vannak e ennek fokozatai.marmint tudom,hogy mindenkinek vannak rossz napjai,de honnan szamit bipolaris zavarnak?nekem pl vannak napjaim amikor egyaltalan bem kene emberek koze mennem,mert tudom,hogy 1-2 szot ha szolokmar azis teljesitmeny,viszobt van amikor a tarsasag kozeppontja vagyok,es tok jol erzem magam,kb barmilyen tarsasagban(persze nwm gondolom nem ettől bipolaris vagyok,csak erdekel,hogy mi szamit annak,hogy mukodik dolog)
2015. okt. 2. 09:58
 1/3 anonim ***** válasza:

A bipolázis zavar nem "müködik", hanem "van", ha van.

Eldönteni, hogy valakinek van-e, az komoly orvosi feladat, egy rakás teszttel, igy neten eresztül annyiból megállapítani, hogy szerindet idönként hullámzik a hangulatod, nem lehet. Márcsak azért sem, mert a bipoláris zavarra a hangulatingadozások KÍVÜL még egy csomó más tünet is van.

2015. okt. 2. 10:16
 2/3 anonim ***** válasza:

A bipoláris zavar annál több, mint amit leírsz. A fent és lent szélsőségesen mutatkozik:

[link]

2015. okt. 2. 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:

ami fontos, egy bipoláris sem látja be eleinte hogy ő bipoláris. mind azt hiszi, hogy őt félrediagnosztizálták, vagy hogy ő csak egy érdekes ember, vagy hogy most csak nehéz időszakot él át stb. tehát az első jele annak hogy valaki bipol az, hogy nem akarja elhinni hogy ő az, és nincs semmi betegségtudata.

több fajta bipolaritás létezik. van enyhébb, pl a ciklotimia. meg van az 1. és 2-es, ezek abban különböznek milyen fázisok és hogyan váltogatják egymást.

valakinek a mánia a több, valakinek a depresszió, valaki hipomániás (az a legjobb érzés) általában, csak néha billen ki egy kis depibe vagy mániába.

van kevert bipol, amikor a jókedv és a szomorúság egyszerre van jelen az emberben, és nincs váltogatás.

de igen, talán ahhoz több kell, hogy egy emberre biztosan lehessen mondani hogy súrolja a határokat. tehát valamiféle kényszeresség, vagy érdektelenség, vagy üldözési mánia, vagy nagyon kirivó viselkedés, vagy hogy áladnóan unott és fel akarja dobni magát valamivel, vagy nem működnek a kapcsolatai, vagy hogy nagyon költi a pénzt stb.

ez nem olyan hogy valaki bipolárisnak születik és akkor egész életében olyan. (vagyis mivel ez egy génhiba, neuron termelődés zavara ezért igy születik, csak lehet később jön elő, vagy egy trauma kihozza, vagy szép lassan alakul úgy az élet hogy az ember egyre nagyobb szarba kavarja magát kezeletlenül) Valakinek olyan 23 vagy 35 fele is kijöhet úgy hogy addig hellyel közzel tök normális volt.

ezeket nehéz megmondani hogy hol a határ és mi számit annak és mi nem. ha valami nagyon nem stimmel akkor orvoshoz kell vele fordulni, mert akkor ha már neheziti az életet, akkor az ember nem maradhat kezeletlenül, mert akkor annak nagyon rossz vége is lehet.

2015. okt. 3. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!