Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Válságban az életem! Nemtudom...

Válságban az életem! Nemtudom mit tegyek. Megért engem valaha valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 éve gyogyszerproblemaim vannak (xanax, rivotril) es emiatt erzem magam hogy elkepesztoen kifordult a szemelyisegem magabol mintha a regi enem teljesen mas ember lett volna. Regen sportoltam edzettem csajoztam imadtam bulikba jarni allandoan tarsasaggal lenni. Aztan adodtak problemak...

Az evek alatt mellem nott. Ennek a neve gynecomastia ami miatt az onbizalmamnak lottek. Beilleszkedesi problemakat okozott majd vegul pszichiatrian kotottem ki. Ott kaptam ra a xanaxra. Azota mar az addiktologiat is megjartam ahol vmennyire tudtak segiteni de igazabol onmagamtol gyogyultam fel ugyahogy. Akkor minimalis mennyisegben xanaxoztam de ugy ahogy az elo volt irva nem pialtam ra betartottam a szabalyokat.

Ezt kovette hogy nem volt mas valasztasom kulfoldre kellett mennem dolgozni joforman nyelvtudas nelkul tapasztalat nelkul egyedul szoval egy olyan megprobaltatasnak voltam kiteve hogy ujra raszoktam a napi 5-6szem xanaxra es 3 -4 rivora. Szabadnapokon majdnem mindig reszeg voltam. Na most ezt 2013 ota folytattam vegulis a mai napig (ez miatt irok most) de iden juliusban hazajottem mert idegosszrroppanast kaptam kint. Akkor bekovetkezett a legrosszabb. Mar a gondolattol hogy emberek kozott legyek attol is a hideg razott. A hazarepuleshez volt nalam xanax jol bezabaltam belole kb at is aludtam az utat hazaertem. Ismerosok kerestek stb. De mindenkit elutasitottam azota nem beszelek senkivel.

Anyum probalt segiteni nekem ill.probal de o is lelkileg labilis tehat nem vagyunk jo hatassal egymasra. Szelsosegesek a hangulatingasozasai neki is es nekem is. Adott volt a ma nap hogy bemegyunk a pszichiatriara es segitseget kerunk. De ehelyett ordiblas veszekedes lett az egeszbol es most is siricsond es hullaszag van a lakasban. Borzasztoan viselem mert tudom h anyu segiteni akart h eljon velem a dokihoz de lassan 1 honapja nem birom kitenni a labam a lakasbol. Felreertes ne essek nem lusta vagyok. Kulfoldon is heti 5 vagy alkalom adtan 7x16orakat dolgoztam kajalas nelkul...mindegy is.

A kerdesem tehat...mit tudok tenni? Ujra keptelen vagyok befekudni ugymond elvonora ahol csak masfajta gyogyszerekre szoktatnak ra mellesleg annyi a durva heroinos alkoholista stb. hogy borzaszto miket produkalnak. Aludni nemtudok. Vagy csak pihengetek pl. Alszom 1 orat begyogyszerezve de utana felriadok iszonyatos szivveresre es mar kapkodom is be a masik adagot kulonben rosszul lennek. A legrosszabb mellekhatas a paranoia a torokzsibbadas fulladas erzes remeges izomgorcsok es neha a totalis mennybol a pokolba erzes hogy 10percig szeretem a vilagot latom a kiutat aztan ha csak ra gondolok h nekem barmit is kezdnem.kelljen egy masik emberrel rosszulmleszek. Mar anyum is zavar ha itthon van. Zavarban vagyok a jelenletetol is. Mellesleg sokkal jobban parazok attol h nem jutok hozza a gyogyszerhez mert brutalisak az elvonasi tunetei. Es a legrosszabb hogy fel eve ongyilkossagi gondolataim vannak amiket ejszakankent nemtudok kiverni a fejembol. Rengeteg verziot atgondoltam mar. Felek megtenni de ha beut a gebasz hogy nemjutok a xanaxhoz megteszem mert kiburhatatlan az az erzes es lelki es tudatallapot amikor hirtelen nincs. Ez biztosan nagyon zavaros szarul fogalmazok es talan katyvasz is de most is bennem van 4mg rivo es.6mg xanax. Ilyenkor talan osszetudom a gondolataimat szedni. Szoval nemtudom h mitevo legyek. Lassan elfogy a felretett penzem is nincs allasom nincs baratom...egyertelmu h baratnom sincs. Konkretan nincs eletem. Egesz napom egy kis pici panelszobaban zajlodik benyugtatozva.

Ez igy nem elet de nemtudom mit tegyek ennyire szarul meg sosem voltam. Talan most kezdem erezni a hosszutavu mellekhatasokat. Sajnos az az eletvidam sportos jokedvu humoros srac aki regen voltam azt orokre megolte a xanax. :(

2015. szept. 30. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez elég durván hangzik, kezdetnek kezdj el keményen edzeni. Sok mozgás kisimítja az ember lelkét.
2015. szept. 30. 13:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Az alapproblémádra nincs esetleg megoldás?

Lehet, hogy hülyeség, mi a káromkodásról úgy szoktunk le, hogy egy csúnya szó = tíz felülés/fekvőtámasz.

Óriási dolog, hogy látod, hogy baj van! Még ott vagy a tudatmódosítók mögött!

Esetleg nem tudnál keresni egy vidéki rokont, havert, akinek a tanyáján dolgozhatnál? Jó levegő, állatok, fizikai munka...

2015. szept. 30. 14:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is nagy mennyiségben tolom a xanaxot jó pár éve. Aludni csak 4mg SR-el vagy 4-5mg simával tudok. Jelzem pszichós írta fel, nem magamtól kezdtem el, s rá is szoktam. Egy napot sem bírok ki nélküle, aludni meg aztán lehetetlen. Próbáltam leszokni rengetegszer, de sehogy sem sikerült, így mindig újra elkezdtem szedni. Én úgy vagyok vele, hogy mindig van nálam, mert ez biztonságot ad, mint neked. Viszont én már nem úgy gondolkodom mint te, hanem úgy közelítem meg a dolgot, hogy én ezzel élek, míg más mondjuk aszpirinnel, vagy inzulinnal. Ez a felfogás eredményezte, hogy jól érezzem magam a bőrömbe, merjek változtatni csak közbe beveszek annyit amennyit szoktam és soha nem emelem fel a mg-ot. Arra is odafigyelek, hogy mikor veszek be SR-t és mikor nem, hogy a munkámban semmi gebasz ne legyen s tudjak 24 órázni úgy, hogy senki nem tudja, hogy függője vagyok. Ha te sem tudtál leszokni, próbáld hozzám hasonlóan a problémát nézni. Egy szükséges rossz amit beveszel, de teljes életet tudsz vele élni. Ez ugyan az, mint a szívgyógyszeresek vagy asztmások, hogy nem gyógyulnak meg, csak kezelni tudják a bajt. Lediplomáztam, dolgozom, és senki nem tudja, hogy szedem a xanaxot. Remélem javul a helyzeted.
2015. okt. 1. 14:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezt teljesen megértem, sőt ez más megvilágításba helyezi a helyzetem, de az utolsó mondatod a lényeg számomra...mert ezek szerint Te is titkolod. És nekem ez is szorongást okoz, hogy ne tudja meg senki, mert Anyumon kívül senki nem tud róla, régen vágták, hogy használom, de úgy vannak vele, hogy rég letettem. Munkahelyen fogalmam sincs hogyan tudnám megoldani, ha persze sikerülne bekerülnöm valahova. Egy idő után feltünőek a "ki kell mennem wc-re stb.", de nagyon köszönöm, hogy írtál. Bár így veled is jól kib*szott az orvosod. Neked nemtudom miért írták fel először, de biztosan nem azért vetted be, mert be akartál állni poénból. Szóval nehéz dolog, de ez a nézet tetszik valamilyen szinte, csak a probléma, hogy Te is és Én is ugyanúgy mérgezzük vele magunkat nap, mint nap és kitudja mikor mondja be az unalmast a szervezetünk! :(
2015. okt. 1. 16:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Titkolom, senki nem tudja, de a szervezetem így működik már. Az hogy a memóriàm pocsék azaz x miatt van, mert évek óta szedem. Nekem ptsd miatt írták fel, meg h depressziós vagyok, de nem Nem tudtam aludni 2 hét alatt 0,25mg felment 0,5re. 1 hónap után már napi szinten vettem be mikor úgy érzem hogy kell. Aztàn jött a 2mg-os SR és a sok mg-os mellette. De már nem vádolok senkit, én veszem be, az én hibàm, de ha ez kell hozzá hogy működjek beviszem amikor csak akarom. Így is lehet élni. És gondolj arra hogy sok sok ember él így. Mindenkinek vannak titkai, ez a tiéd :) Nekem a szüleim sem tudják. Fel a fejjel, csak sose emeld tovább a mg-os!
2015. okt. 9. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!