Betegségfóbiától és emiatt lévő szorongástól meg lehet valahogy szabadulni?
Betegesen félek az AIDS-től. Jelenleg nincs partnerem, viszont vágyom a szexre is, de nem merem.
A védekezéses szex után is jönnek a rossz gondolatok, ami később szorongásba torkollik, érzem a nyomást a mellkasomon, nézem magam, hogy nincs-e valami tünet, rosszabb esetben késztetést érezve utánanézek a neten, milyen tünetek lehetnek.
Nem bírom magamat megnyugtatni, nem bírom magamat elhitetni, hogy nincs semmi baj, egyszerűen már elegem van, ez így nem mehet tovább. Van, hogy a szorongás tüneteket produkál, pl arcszárazság, mert olvastam, hogy a HIV vírus okoz olyan bőrbetegséget, mely ezzel is jár. :(
Mit tegyek? Van valami hatékony megoldás arra, hogy ne fogjon el mindig a félelem?
Pszichológusra jelenleg nincs pénzem, az ingyenes TB-s pedig semmit sem ér, mert nem foglalkozik a betegekkel, csak felírja a legerősebb nyugtatót, azzal meg nem vagyok előbbre.
Gyógyszereket meg nem akarnék életem végéig szedni, mert csak időlegesen szüntetik meg a problémát, tudom, mert 2-szer is volt ilyen velem.
Lehet valamit tenni? Van valami megoldás? Az egész napom úgy telik, hogy folyamatosan ott a fejembe a félelem, és agyalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!