Mások véleménye, megnyilvánulásai még mindig befolyásolják az önértékelésemet, pedig sokféle módszerrel próbáltam tenni ellene. Hogyan lehetne ezt leépíteni?
Egyszerűen ne várd el azt, hogy mindenki figyeljen rád, vagy azt hogy nagyszerű véleménnyel legyenek rólad.
Bár egy közösségben a tisztelet nagyon fontos lehet, és sok helyen probléma ennek a hiánya, nem az a baj ha nem bánnak annyira jól egymással az emberek, hanem az ha nem emberként kezelik egymást. Egy rossz környezettől meg el lehet köszönni, remélve, hogy jobbra is találhatsz.
Ha ismerősöm nem köszön, akkor az nem az önbecsülésemre tesz, hanem egyszerűen csak faragatlannak tartom.
Ebből a leírásból azt feltételezem, hogy azért foglalkoztathat, mert túl sok ilyen kellemetlen élmény vesz körbe?
Szerintem ez a téma nem csak az "énképről" kéne szóljon, hanem az emberi kapcsolataidról.
Bizonyos helyzetekben döntsd el, hogy valamit az "énképedért" teszel, vagy csak simán érdekelnek az emberi kapcsolataid. Az is normális, ha valakit épp ez érdekel, pl. észreveszem ha Zsoltika azért nem köszön nekem, mert megbántottam őt. Ilyenkor normálisan helyre teszem a dolgokat, és nem az 'énképemmel' foglalkozok és nem önérzeteskedek, mert annak semmi értelme ennek tekintetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!