Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez már skizofréniára utal?

Ez már skizofréniára utal?

Figyelt kérdés
Van pár skizofrén is, aki érzi, hogy baj van vele, és elmegy maga orvoshoz. Kezdem azzal, hogy valószínűleg (úgy érzem) minden nap csak rosszabb. TV-t nem igazán néztem már egy jó ideje, nincs is időm, mert tanulok a vizsgáimra, de félek tőle. Félek a földönkívüli világtól, más dimenzióktól, és félek, hogy ezekhez akármikor belekerülhetek. Többször nézek hátra, mert úgy érzem, hogy van ott valami, közben tudom, hogy nincs, és mondogatom magamnak, hogy nincs ott semmi.Nagyon sokszor megjelenik ez, hogy mi hogyha irányítani próbálnak, és sohasem tudhatom, de aztán kapcsol, hogy úr isten, nem lehetek ennyire szánalmas, és buta Ha nem nézem meg, komolyan nincs e ott senki, úgy érzem veszélyben vagyok, és addig nem nyugszom meg, ameddig nem nézek oda, és hiszem el, hogy nincs ott valóban senki sem. Hallucinációm nincsenek, ezek csak téveszmék, szocializálódni is szeretek, de viszont nagyon félek, mi hogyha minden igaz, aztán utána nézek az internetet a skizofrénia tüneteinek, és kicsit megnyugszom, hogy ez a képzelt világ nem is létezik, ez csak a betegség tünete. Beteg vagyok?
2015. szept. 15. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán még nem, legfeljebb zaklatott idegállapotban vagy. Ez legfeljebb enyhe paranoia tünete, de inkább ne éld bele magad túlzottan..
2015. szept. 15. 21:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak kényszert érzek, vagy esetleg kényszer betegség, rögeszmés kényszer? De hát ahhoz sok köze nincs, mert azok kezet mosnak, meg rendet raknak, meg maximalisták, meg ellenőrzik a dolgokat mint a kulcszárás stb. ezek nálam nincsenek jelen.
2015. szept. 15. 21:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Szorongás is lehet.

Én azért ajánlanék egy vizitet a pszichiáternél. Vannak olyanok, akik nagyon jó relaxációs technikákat tudnak tanítani, ártani nem árt.

2015. szept. 15. 23:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Először ne pszichiáterhez menj, mert ő csak gyógyszereket fog felírni, neked még csak pszichológusra van szükséged.
2016. jan. 5. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!