Ez valami pszichés problémára utal?
Figyelt kérdés
Tegnap nővéremnél aludtam és elég aggasztó dolgokat tapsztaltam vele kapcsolatban. Mikor úgy véli egymaga van \nem látja senki többször leellenörzi a csapot amit előtte használt vagy pl hütőszekrény ajtaját. Este lefekvéskor is eltünt mikor utánna néztem a csapokkal szórakozott a fürdőszobában 3-4x is képes volt visszafordulni elzárta -e illetve leoltotta e a villanyokat mintha nem lenne biztos magában. Ez valami kényszer betegség lenne? Beszélgessek el vele? Nem szeretném ha úgy érezné ,hogy letámadom vagy bolondnal tartom.2015. szept. 12. 10:52
1/3 anonim válasza:
Én úgy szoktam felejteni mindent, és csak amikor leolvadt minden, akkor veszem észre, hogy a hűtő ajtaja résnyire nyitva maradt. Vagy arra megyek vissza, hogy valamiért csurog a csap, pedig a meleget koppanásig elzártam, de a hideg úgy maradt (Rosszak ezek a keverő csapok, mert mindkettőt el kell zárni). Ha egyszer visszamegy megnézni, amiket úgy szokott felejteni, nagyon jól teszi,de ha 100 x, az már gyanús.
2/3 anonim válasza:
Igen, kényszerbetegségnek nevezik. Valószínűleg azért van neki mert volt már rá példa, hogy valamit úgy felejtett és probléma lett belőle vagy akár örökölhette is. Ez egyébként önmagában nem egy súlyos betegség, viszont lehetnek szövődményei mint például az evészavar, depressziós tünetek, pánikbetegség amik azért jóval súlyosabbak. Szóval ártani nem árt ha beszélsz vele és akár el is kísérhetnéd egy pszichológushoz.
3/3 anonim válasza:
Ne foglalkozzál vele. Ne is vedd észre, és szóvá se tedd. Esetleg bűntudatot ébresztesz benne. Ez nem olyan súlyos dolog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!