Mi tévő legyek?
Figyelt kérdés
Lassan egy éve tart ez a "betegség" és most értem ahhoz a ponthoz, amikor azt mondom, hogy itt az ideje szakemberhez fordulni ezzel a problémával. Eleinte fájt a hasam különböző pontokon, amikor megnyomtam semmi jelét nem észleltem a fájdalomnak. Ez a "nyomkodás" azóta is tart, már-már szokásból néha. Voltam már vérvételen, ultrahangon, orvosnál, természetesen minden negatív lett. Rettegek a kórháztól, vértől, műtéttől, de sokszor azt képzelem be, hogy a vakbelemmel van a gond, miközben semmi tünete nincs. Néha teljesen jól elvagyok, minden rendben van, nem fáj semmi, néha azonban pánik szerűen rám tör a félelem, és ezt szeretném orvosolni, mert belefáradtam már. 20 évesen boldognak kéne lennem, élni az életemet, de sokszor ez az egész eléggé negatívan befolyásolja az életemet. Segítsetek kérlek mit tegyek. Pszichiáter, pszichológus? Biztos vagyok benne, hogy ez mentális. Ha elmennék egy vérvételre, annak az eredménye is negatív lenne, de a pánik ugyan úgy megmaradna. Köszönöm, ha segítetek!2015. szept. 14. 23:11
1/5 anonim válasza:
OCD- obszessziv kompulzív zavar, hipochondriával. Szakember tud segíteni, ha nagyon szenvedsz, viszont magad is megtudnád oldani annyival, hogy elfogadod, semmi bajod. A tüneteid egyértelműen kényszerbetegségre és hipochondriára utalnak.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! :) Számtalanszor próbáltam már belegondolni és elfogadni a tényt, hogy minden rendben van, nincs semmi betegségem, de mindig kudarcot vallottam, sajnos. Tudom magamról, hogy egészséges vagyok fizikálisan, de egyszerűen hiába minden próbálkozás, ugyan úgy nyomkodom a hasamat, pánikolok, jár az agyam, hogy mi bajom van. Ezért lenne nagy szükségem egy szakember segítségére.
2015. szept. 14. 23:26
4/5 anonim válasza:
Én is csak azt tudom ajánlani, hogy menj el egy szakemberhez! A legrosszabb ami történhet, hogy minden így marad. Viszont legalább megpróbáltad! Kitartást!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Kedves vagy! :))
2015. szept. 18. 14:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!