Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik, hogy a szüleim miatt...

Létezik, hogy a szüleim miatt elmenjen az eszem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nyilván nem feltétlenül és kizárólag az ő hibájuk de most arra vagyok kíváncsi, hogy lehetséges-e hogy az ahogy neveltek vagy nem neveltek nagy mértékben kihathat rám pszichésen.? Ezért is így tettem fel a kérdést.

Szóval kezdjük apámmal akinek kábé 2 éves korom óta rendszeres dühkitörései voltak, főleg ha részeg volt, ami napi szinten előfordult de végső soron józan állapotában is agresszív volt apróságokon is felment benne a pumpa, édesanyámat a szemem láttára bántalmazta számtalan alkalommal, ezt főleg ittas állapotban, engem viszont józanul is kábé 4 éves voltam és valamiért "nyavalyogtam" erre a hajamnál fogva végigcibált a folyosón és a fürdőbe lökött majd rám zárta az ajtót azzal, hogyha befejeztem kijöhetek stb.

Mindemellett elég nárcisztikus alkat és mindennek úgy kell lennie ahogy ő akarja. Ez az állapot 8 éves koromig tartott mert akkor váltak el.

Jelenleg Angliában tanulok és amikor édesanyám meglátogat folyton kritizál, semmi sem jó úgy ahogy csinálom, folyton tudatja velem hogy semmirekellő vagyok. Bár mindig is folyton kritizált. Egyébként a szüleim válása után anyu folyton külföldön dolgozott és évente párszor láttam csak, ezért nagymamámnál laktam. Utolsó találkozásunk alkalmával olyan dolog történt velem, hogy rám ordított mert épp nem figyeltem rá és erre visszaordítottam hogy "mivan?" holott általában szó nélkül szoktam hagyni az ilyesmit.

Emellett nem igazán járok társaságba mert nem megy az ismerkedés egyrészt mert nem tudok másrészt meg egyáltalán nem is érzem, hogy szükségem lenne szociális életre holott elvileg az ember társas lény. Egyébként folyton szorongok, még olyan apróságokon is mint például ha mennem kell fizetni a kasszához. És nagyon régóta boldogtalan vagyok, nem foglalkoztat igazán semmi. Továbbá egyre inkább úgy érzem, hogy nincsenek érzéseim mert ha például valakivel beszélgetek és valami szomorú dolog történt vele egyáltalán nem érzek semmit még egy kis sajnálatot sem sőt általában egy "úgy kell neked" szerű érzés/gondolat tör rám.

Kicsit megijesztenek ezek a dolgok, szerintetek lehet ebből komolyabb problémám és ha igen mi?

2015. szept. 10. 22:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem tűnsz elmebetegnek, viszont az érzelmi intelligenciád alacsony. Járj önismereti csoportba és hasonló dolgokba. Ha külföldön tanulsz, akkor gondolom racionális gondolkodásban jó vagy. Aminek az az előnye, hogy az érzelmi intelligenciád gyorsabban fejlődik mint az átlagembernél - ha foglalkozol vele. Tehát van esélyed hogy nemcsak behozd a lemaradásod, de az átlagot meg is haladd.
2015. szept. 10. 23:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogy előbb utóbb elmenjen az eszem ezekkel az úgymond "kezdetleges" dolgokkal. Nem arra, hogy már nem vagyok normális. Semmi kedvem érzelmileg fejleszteni magam mert már nem érzem, hogy szükséges lenne, persze szorongok és boldogtalan vagyok de ezeket már korábban próbáltam legyőzni voltam pszichológusnál és terápián, persze nulla sikerrel. Nem szeretek emberek kötött lenni és nem is akarok ismerkedni mert nem érdekelnek mások és én sem másokat, ami szintén régóta tart persze minden eddigi élethelyzetben sikerült kialakítanom 1-2 emberi kapcsolatot de hamar meguntam őket és sokszor csak irritáltak. Arra vagyok kíváncsi, hogy lehet-e a szüleim viselkedése miatt később valami komolyabb problémám és ha igen mi, nem arra hogy milyen csoportokba kéne járnom. De azért köszönöm a válaszod, és ezzel a pár sorral konkretizáltam amit írtam mert úgy tűnik nem volt érthető.
2015. szept. 10. 23:57
 3/3 anonim ***** válasza:
igen, ilyen körülmények között érthető, hogy így viselkedsz. tudod mindenki a saját környezetéből vett minták alapján fejlődik, ha valakit bántanak vagy visszahúzódó lesz, vagy visszabánt mást. ha ez az állapot számodra elviselhetetlen, keress fel egy pszichiátert, mert sokszor ilyen régi dolgok miatt van az embernek lelki problémája, ami később kivetülhet párkapcsolatra, gyerekekre is szóval megéri mielőbb megszabadulni tőlük....
2015. szept. 11. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!