Ideggyógyász azaz neurológus is írhat fel antidepresszánst vagy szorongásoldót? Vagy csak pszichiáter?
Figyelt kérdés
Mert találtam egy nagyszerű ideggyógyászt aki pszichoterapeuta is csak azt nem tudom hogy felírhat e gyógyszert vagy sem.2015. szept. 3. 15:31
1/8 anonim válasza:
Az ideggyógyász teljesen más, szerintem nem, csak pszichiáter. Az ideggyógyásznak nem sok köze van a mentális dolgokhoz.
2/8 A kérdező kommentje:
bsszameg hát erre most mit mondjak???!!!
2015. szept. 3. 15:38
4/8 A kérdező kommentje:
De csak szakorvos írhat fel 90%-al aki nem szakorvos az max 50%-al tehát így egy csomót kéne fizetnem a gyógyszerért.
2015. szept. 3. 16:20
5/8 A kérdező kommentje:
Ja meg azt nem akarom hogy elküldjön mindenféle CT-re meg MRI-re. A panaszaim egyébként feledékenység, szorongás és depresszió. Előző pszichiáterem most mondta le a terápiát mondván keressek másik szakembert! :((
2015. szept. 6. 11:55
6/8 sine nomine válasza:
-Hova forduljak idegi problémákkal?
-Neurologushoz.
-Hát akkor hova?
(Bocs :) )
7/8 homo ludensz válasza:
Értem a problémádat de a neurológus meg az ideggyógyász az agyban zajló esetleges elváltozásokat keresi míg a psziché(lélek) anomáliáit mint a neve is mutatja a pszichiáter hivatott gyógyítani. Az ideggyógyász is szakorvos aki javasolni fog gyógyszert de kérdezz rá hogy azt konkrétan amire úgy érzed szükséged van felírja e.
Engem elküldött MRI-re mert azt mondta ö nem lát a fejembe.
8/8 A kérdező kommentje:
Én konkrétan Őhozzá mennék látom pszichológus is szóval szerintem megértő lesz! :) Oké akkor hétfőn kérek tőle időpontot a szorongás és feledékenység miatt aztán majd meglátom csak attól félek nagyon drága lesz :/
2015. szept. 6. 12:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!