Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tönkrement az életem. Szörnyűs...

Tönkrement az életem. Szörnyűségek történtek velem, és mégnagyobb szörnyüségek várnak rám. Már nem bírom idegileg, sokan mondták hogy mennyek pszihiháterhez de nem akatom doki elött égetni magam. Mit tegyek? Öngyilkos legyek?

Figyelt kérdés
Nagyon komoly amit beszélek rengeteg baj (személyes) de azt érzem hogy ha nem ölöm meg magam akkor meghalok magamtól.
2015. aug. 26. 01:03
 1/7 anonim válasza:

Szerintem ne legyél öngyilkos. Amennyire balszerencse érheti az embert, annyira lehet szerencsés is. Mit csinálsz, ha most megölnéd magad, és akkor látnád, hogy milyen lett volna az életed ha életben maradsz, és mondjuk az öngyilkosságod másnapján meg hirtelen a viszájára fordulna minden és amennyi eddig peched volt eddig annyi jó történne veled. Akkor pont az életed jobbik részét dobnád el magadtól.Pl itt van ez a fószer, hajléktalan volt aztán megnyerte a lottó főnyereményét:

https://www.youtube.com/watch?v=MsH9MxRlOdk

Sajnos az élet nem mindig jó, vannak rossz és jó dolgok is, és a rosszat el kell tudni viselni ahhoz, hogy a minden jó dolgot ami az életben benne van át lehessen élni. Amikor valami rossz történik az emberrel sosem a pillanatnyi helyzetre kell gondolni, hanem arra, hogy semmi sem állandó, még a rossz sem, és majd egyszer az is elmúlik és akkor sokkal jobb lesz.

2015. aug. 26. 02:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Teljesen más helyzetem van amin a lottò sem segít.
2015. aug. 26. 04:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudod megoldani ezeket a problémákat? Máshogy, nem öngyilkossággal...

Az orvos előtt soha nem égeted le magadat. Az orvos segít. Ha kell ad egy enyhe nyugtatót amivel átvészeled ezt a nehéz időszakot,és letisztult gondolataid lesznek, mert lehiggadsz, látod a problémáidat, és meglátod a megoldást is. Menj el orvoshoz ez legyen az első gondolatod, nem pedig az öngyilkosság.

2015. aug. 26. 08:39
 4/7 anonim válasza:
Az orvos tényleg nem röhög ki, egész biztos, hogy találkozott már másfajta problémákkal is. Ha meg attól tartasz, hogy elmondja másoknak hogy Te ilyen és ilyen problémákkal vagy elhalmozva, akkor ne félj. Nem mondhatja el senkinek, ilyen az orvosi titoktartás. És ha elmész egy jó pszichiáterhez vagy pszichológushoz, akkor lehet hogy ha megosztod vele a bajaidat, akkor segít, és˛lebeszél az olyan gondolatokról, mint az öngyilkosság. Tanácsot ad, hogy mit kéne tenned, hogy megszüntesd ezeket a "szörnyűségeket", meg mondja a megoldást, visszasegít a normális életbe. Az öngyilkosság nem oldja meg a problémáidat, és ilyen gondolatok esetén gondolj a családodra, a barátaidra, akik az életük végéig találgatni fogják, hogy miért tetted ezt, gyászolnának, és sírnának. remélem valamit tudtam segíteni. :)
2015. aug. 26. 10:32
 5/7 anonim válasza:

Nem kell félni az orvosoktól, nem fognak kinevetni, bolondnak nézni. Sem ők, sem a családod, amiért el kell menned hozzá.

Nekem is volt már depresszióm, és voltam vele orvosnál, de senki nem bántott. Sem a pszichológus, sem a családom, sem az ismerőseim. Az orvos nem a bolondokat kezeli, hanem mindenkit, akinek szüksége van rá. Egyszer láttam egy tűzoltót vagy egy mentőst (már nem tudom pontosan), akinek szüksége volt beszélgetésre a látott események feldolgozására. Egy életeket mentő személy pedig nem lehet bolond, mert akkor fel se vennék dolgozni.

Az öngyilkosság soha nem megoldás semmire, hanem még több rossz forrása. Ha van élet a túlvilágon/mennyben, akkor nem hiszem, hogy jó érzés lenne síró és gyászoló rokonokat, ismerősöket látni, ha visszanézel a földre. Mindenki magát okolná a történtek miatt, nem értenék, miért történt, ami történt. Ne akarj ekkora fájdalmat okozni a családnak!

2015. aug. 26. 18:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a családomból többen lettek öngyilkosak és sikerült is nekik. De mind nagyon fájdalmasan haltak meg mert nem volt mòdjuk fájdalom mentes öngyilkosságra. Nekem meg kell ölnöm magam az idöpont is meg van holnapi nap lesz. Számonra az utolsó, bár aszthiszem neken is fájdalmak között kell majd holnap vagy ma éjjel meghalnom.
2015. aug. 27. 07:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Sajnálom a testvérem betartotta amit ide írt éjszaka felakasztotta magát. Szt sem tudta senki hogy itt kért segítséget. Látom ti lebeszélni akartátok de túl késő volt. Szerencsére időben észrevettük most kórházban van.
2015. aug. 28. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!