Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondoltok a többszöri...

Mit gondoltok a többszöri öngyilkosság túlélőkről?

Figyelt kérdés

Szerintem ha valaki őszintén megakarja ölni magát, nagy valószínűséggel sikerülni is fog neki. S ha elsőre valami csoda folytán nem ment, de a szándék még ott izzik a szemében, akkor a második kísérlet lesz az utolsó is.

De vannak emberek, akik 14-15 alkalommal tették már meg. Akkor, most mi van? Szerintem csak beteg emberek, akik nem meghalni akarnak, hanem rátaláltak egy módszerre, amivel mindig a középpontban lehetnek. Nem akarok általánosítani, de szerintem szánalmas dolog.

2015. aug. 22. 18:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%
Pár hete olvastam, hogy New Yorkban valamelyik hídról milyen gyakran ugranak le az emberek. Ezeknek az embereknek körülbelül 1%-a éli túl. Mindegyik arról számolt be, hogy miközben zuhant, úgy érezte megbánta a dolgot és a problémák, amik miatt leugrott, megoldhatóknak tűntek. Szerintem sok mindenki, aki megpróbál öngyilkos lenni,azért teszi mert kilátástalannak tartja az életét. Ezek között is sok a visszatérő. Sajnos rengeteg a szuicidális ember, akiknek segíteni kéne. Nem hiszem, hogy ebben bármiféle olyan szándék lenne, amivel ők "a középpontban" akarnának lenni. Inkább segélykiáltás? Igen, nagy valószínűséggel az. De az, hogy bármiféle divatból, vagy feltűnési problémákból adódóan valaki öngyilkossági kísérletet kövessen el, azt nehezen tudom elhinni.
2015. aug. 23. 17:10
 12/14 anonim ***** válasza:
69%

- szánalmas, szerintem is

- méreg, gyógyszer NEM jó, nagyon nehéz halálos dózisnyit beszedni belőle

- akasztást is lehet szrul csinálni (nagyapám 2x elbszta, 3x-ra sikerült neki)

- aki meg akarja magát ölni, az meg tudja, nem 13-14x szórakozik, hanem 1-2x-ra kivégzi magát

2015. aug. 23. 23:08
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

Érdekes. Én már többször próbáltam és nem sikerült. Ellenben nem is voltam a figyelem középpontjában, mert senki nem tud róla. Még az orvosoknak sem beszéltem róla (nyilván nem kerültem kórházba miattuk).

Akkor én is szánalmas vagyok?

2015. aug. 23. 23:57
 14/14 A kérdező kommentje:
Szerintem elég bőven kifejtettem az előző hozzászólásomban, hogy milyen emberekre célzok ezzel a kérdéssel.
2015. aug. 24. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!