Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csinál egy pszichiáter,...

Mit csinál egy pszichiáter, ha közlöm vele, hogy meg fogom ölni magam?

Figyelt kérdés
Meddig köti a titoktartás? Mit tud ilyen esetekben csinálni?

2015. aug. 12. 12:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

Hát ha azt mondod, h meg fogod ölni magad, gondolom próbál lebeszélni...

És miért mondaná el bárkinek?!....

Ha véletlen nem sikerült neki, és meghalsz, gondolom majd akkor mondja a rendőrségnek, hogy öngyilkosság volt, és túl akartál lenni rajta....

2015. aug. 12. 12:42
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen hidegen hagyja, naponta mondanak neki ilyet vagy utalnak rá.
2015. aug. 12. 12:47
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Eloszor is elore keri a honorariumot.
2015. aug. 12. 12:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt így kimondod neki, akkor bevisznek a pszichiátriára, ez biztos, utánanéztem, ez a kötelessége. Lehet, hogy feltesz néhány kérdést, hogy kiszűrje mennyire kamuzol, de igazából nem lehet teljesen tökéletesen felmérni az öngyilkossági szándékot, így elővigyázatosságból azonnal pszichiátriára visznek. Persze gondolom pár napra vagy csak bent, mert hely az nincs ott sem.
2015. aug. 12. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha komolyan vesz téged akkor küld a zárt osztályra. Én sosem fenyegetőztem ezzel de nem is titkoltam előle hogy vannak ilyen késztetéseim. Többnyire bízik bennem és nem tesz semmit (bár nem is mondok olyat, hogy megfogom ölni magam) de többször is volt hogy szinte naponta berendelt kontrollra hogy lássa hogy vagyok és egyszer amikor nagyon kikészültem akkor azt mondta hogy tiszta lelkiismerettel ő most engem nem tud elengedni és beutalt a zárt osztályra. Beleszólásom nem nagyon volt, de annyira szétestem hogy ha lett volna sem ellenkezem.

Szóval fenyegetőzni hülyeség, akkor ő is másképp fog kezelni téged, ha azt hajtogatod, hogy kinyírod magad, mintha belátod hogy vannak ilyen késztetéseid de alapvetően nem teszed meg vagy próbálod nem meg tenni. Ugye mennyire más a kettő? És ő abból von le következtetéseket ahogy viselkedsz és amit mondasz. Szóval rajtad áll minek könyvelnek el.

2015. aug. 12. 13:03
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az állapotomnak köszönhetően, egy átlagos napon többször is megfordul az öngyilkosság a fejemben. Erről tud a pszichiáterem.

Azért gondoltam, hogy szólok neki, mert felerősödött bennem ez.

Ha mindenképpen zárt osztályra vinnének, akkor inkább hanyagolom a témát. Egyszer már megúsztam (igaz az orvos volt hülye), lehet hogy most nem menne. Vagy ki tudja?

19L

2015. aug. 13. 12:40
 7/11 homo ludensz ***** válasza:
26%
Az öngyilkosok (is) olyan beszűkült tudatállapotban vannak hogy józan pillanatukban nem kísérelnék meg hogy megtegyék.Amikor te elballagsz pszichiáterhez akkor csak a gondolatod van meg hogy megteszed. Mikor az úton felé tartasz vigyázol hogy baj nélkül közlekedj,tehát nem ugrasz a kocsi elé a villamos alá,mert akkor azt már beszűkült tudatállapotban tennéd. A szakember néhány kérdést tesz fel és látja hogy te hányadán állsz. Megteheti ha lelkiismeretes hogy beküld valamelyik kórház pszichológiai osztályára megfigyelésre. Ott leszedálnak és nyálcsorgatva fogadod a látogatóidat. Amikor kikerülsz kezdődik minden előröl mert aki tényleg öngyilkos akar lenni az meg is teszi.
2015. aug. 13. 13:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha tényleg öngyilkos akarsz lenni, akkor miért nem hagyod, hogy kezeljenek? Van aki magától megy be. Nem szégyen az ilyesmi. Úgy látom, hogy te is érzékeled a saját helyzetedet, nem normális dolog naponta többször is öngyilkossági gondolatokkal küzdeni és felesleges letagadnod a pszichiáter előtt, ő csak védeni próbál téged, te is védd magadat és tegyél meg mindent azért, hogy szép életed legyen, ha kell, akkor gyógyszerrel, vannak emberek akiknek anélkül nem megy.
2015. aug. 13. 16:25
 9/11 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy hétfőn megyek a dokihoz és most azon a véleményen vagyok, hogy kitálalok neki mindenről. Majd meglátom, hogy hogyan is lesz ez hétfőn. Félek, hogy azt mondja, hogy irány a pszichiátria, vagy gyógyszert kéne szedni. Eléggé gyógyszer ellenes vagyok.

Azt tudom, hogy nem szégyen bemenni önszántamból, mivel voltam már úgy. Feküdtem bent 1 hónapot és ott diagnosztizáltak sok mindennel. Ott ajánlották a mostani dokit. Még nem tudom, hogy mennyire tudok megbízni benne. Szerintem ez ott fog eldőlni.

2015. aug. 13. 22:22
 10/11 anonim válasza:
89%
Szerintem csináld végig, amit a doki mond kezelês gyanánt, még ha gyógyszert is ad. Nem tudom miért akarsz meghalni, de szerintem nincs az amiért megéri. Az nem változtat rajta.
2015. aug. 15. 04:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!