Pszichoterápia magánúton vagy sztk alapon?
Figyelt kérdés
Van különbség? Félek itt is érezni az sztk / magánrendelés közti különbséget, mint a többi helyen. Ti mit tapasztaltatok?2015. aug. 22. 17:54
1/6 A kérdező kommentje:
Olyan érdekel aki járt terápiára...
2015. aug. 22. 17:56
2/6 anonim válasza:
Én sztk rendelésen jutottam el ahhoz a pszichológushoz, akiről a legjobbakat tudnám nyilatkozni. Ő korrekt volt és szerintem ugyanolyan komolyan vette az ottani munkáját, mint a magánrendelését. De persze ez csak egy példa, valóban lehetséges az amitől félsz, de menj el, próbáld ki aztán ha nem válik be ráérsz magánt keresgélni! Veszteni nem vesztesz vele semmit.
3/6 anonim válasza:
A gond az, hogy nagyon sok a rossz pszichológus, és gyakran fordul elő, hogy ha valaki kifog egy kóklert, akkor egy életre elveszti a bizodalmát a pszichológusokban, és akkor már többé senki nem segíthet rajta...
Magán úton lehetőség van választani, ajánlásokat kérni... Én próbáltam mindkettőt, először TB-alapon jártam (még régen). Picit segített, de rövidesen újra visszatértek a problémáim. Sok évvel később jutottam el újra terápiára, ekkor már magánban, és nagyon megfontoltan választottam terapeutát. Sokáig tartott leépítenie bennem azt a bizalmatlanságot, amit az előző terapeutám okozott, és nekem még szerencsém volt, mert legalább sikerült...
4/6 A kérdező kommentje:
De honnan tudom meg hogy valaki jó vagy rossz? Egy vidéki kisvárosban élek, 3-4 pszichológus van a környéken. Klinikai szakpszichológusokat nézek csak,állítólag azok a legjobbak. Hol lehet megtudni a magánokról, hogy jó vagy rossz?
2015. aug. 23. 14:18
5/6 anonim válasza:
A pszichológus, ha nem kiképzett terapeuta, nem is kezelhetne. A képzés is többféle lehet. A legmagasabban képzettek az integratív terapeuták, ők mélylélektani módszerekkel kezelnek (KIP, ego-state, regresszió, Bradshow, Rossi, Ericksoni, stb.)
6/6 anonim válasza:
Szerintem érdemes érdeklődni, neten véleményeket olvasgatni. Fontos, hogy milyen módszerrel dolgozik, pl. a kognitív terápia a "legegyszerűbb", de nem feltétlenül a leghatékonyabb. A jó terapeuta a saját személyiségével van jelen a terápiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!