A pszichoterápia tényleg ingyenes?
Akkor lehet ingyenes, ha valaki más fizet helyetted, hisz a pszichológus munkáját meg kell fizetni. Tehát ingyenes az iskola pszichológus (suli fizeti), a pszichiátriákon és pszichiátriai gondozóban dolgozó pszichológusok (a TB biztosítja neked ezt az ellátást, és ők általában eléggé leterheltek tudnak lenni, nem biztos, hogy tudnak fogadni), vannak alapítványok is, illetve vannak ilyen egyéb szociális segélyszervek, mint például a családgondozó, meg ilyen ifjúság segítő helyek, de itt leginkább a fiatalokkal foglalkoznak.
Szóval ez az online pszichológus milyen fajta terápiát adna ingyen? Mert gondolom ennél több információt mondott azért, mint te nekünk.
#3 Nem kell egyből hülyének nézni, amiért feltettem ezt a kérdést :D Nyilván senki sem dolgozik ingyen (pár esetet kivéve), én arra voltam kíváncsi, hogy mint egy háziorvos, vagy bőrgyógyász segít neked, és te nem kell közvetlenül fizess neki érte a diagnózisért. Az online pszichomókus csak annyit írt, hogy az a valós számomra amit érzek, gondolok és hogy szakemberhez kellene forduljak, és lehetőségem van ingyenes pszichoterápiára.
#4 Szoktam beszélni a barátaimmal a problémáimról. A legmélyebb sérelmeimről eddig csak 2 ember tud és rengeteget segítenek. A baj csak az, hogy nem nagyon éreznek együtt velem és nem igazán fejlődök túl gyorsan. Vannak időszakaim amikor a teljes lelkivilágom felborul és teljesen visszaesek az évekig tartó önfejlesztgetések ellenére.
#3 vagyok
Félreértesz egyáltalán nem néztelek hülyének, ezek az információk sajnos nagyon nem köztudottak manapság. Mármint azt feltételeztem hogy gondolod hogy valamilyen ellátás alapján járhatna neked ilyen, de gondoltam mivel kifejezetten az ingyenes részét kérdezted így arra építem fel a válaszomat, hogy melyik mi alapján lehet az, mert így nem csak konkrét információt kapsz hogy itt és itt lehet (bár nyilván az a legkényelmesebb, de ha nem járható az az út akkor mégse a legjobb) hanem arról kapsz információt hogy mi alapján várhatod el hogy ingyenes legyen/ milyen helyeken lehet esélyed rá. Szóval nem kell magadra venni, én annyira intelligensnek tartottalak hogy úgy gondoltam ez az információ hasznos lehet neked, tudsz majd vele kezdeni valamit.
Amúgy anélkül hogy kort mondanál, mi se tudhatjuk hogy mennyire kell magyarázni a választ. Én anno nulla tudással rendelkeztem ilyen dolgokról a koromból kifolyólag és kifejezetten hasznos lett volna ha valaki ezt nekem el tudja mondani. Pedig én se vagyok gyengeelméjű.
És amúgy meg jó és hasznos dolog tájékozódni, semmi bajom a kérdéseddel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!