Ez már súlyos elmebetegség?
Figyelt kérdés
Nem gondoltam volna, hogy ezt a kérdést is komolyan gondolom, és felteszem valaha, de mostanában eléggé fura helyzeteim vannak. Addig kell csinálnom valamit, ameddig nem érzem, hogy "most már jó, abba hagyhatom". Ez pár hónapja van, talán 1-2, például egy teljesen normális dolog, a bal kezemet előrébb húzom a jobb kezemntől, ugyanígy a lábammal is, és éreznem kell, hogy a bal kezem előrébb van, nagyon kevésszer jön ez az érzés elő, és addig tartom úgy, míg nem érzem jónak. Pedig tisztában vagyok azzal, hogy a bal kezem és a lábam előrébb van, mégis mintha az agyam játszana velem, és nem érezteti úgy. Aztán mindenféle rémes saját kreált babonás gondolatok jönnek. Ez mi lehet? Megijedtem, hogy katalepszia, ami a skizofrénia egy tünete, a mozdulatlanság, de talán ők ezzel nincsenek tudatában. Vagy ez OCD? De ott megint a rendmánia jellemző, és a gyakori kézmosás.2015. aug. 18. 22:55
11/11 anonim válasza:
Csak próbálok segíteni, ahol tudok. :)
Mellesleg nekem is enyhe kényszerbetegségem van. :) Szóval tudom, milyen az. De megnyugodhatsz, simán normális életet lehet vele élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!