Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez? Elmebetegseg?

Mi lehet ez? Elmebetegseg?

Figyelt kérdés
Nagyon megvagyok ijedve. Foglalkozom a pszichologiaval, de persze még nem egyetemi szinten, és úgy gondolom OCDm van, mivel minden kis dolgot átkell gondolnom, tobbszor, ameddig nem lesz egy olyan erzesem, hogy "oke, most mar abba hagyhatod". És az utóbbi idoben, teljesen nem realis dolgok jutnak eszembe, es azon dolgozom, illetve kenyszeritem magam, hogy ezeket ne higyjem el valosnak. Ezek olyan nem realis dolgok, hogy gondolok pl egy daganatos betegre, es felek hogy ha nem gondolom at, akkor en is az leszek. De tudom, hogy ez nem realis, de el kell hitetnem onmagammal, hogy egyaltalan nem realis. Es mikozben ezt teszem, akkor megmerevedik az egesz testem, lehet furcsa pozicioban is, de ameddig nem jut el, hogy ezek a kenyszerkepzeteim nem realisak, addig nem mozoghatok. Egyebkent 18 éves lány vagyok, régebben pánik betegseggel kuzdottem, és szorongással. De a szociális helyzetem jó, megvan a baráti társaságom is. Félek belegondolni olyasmibe, hogy pszichiater.

2015. júl. 1. 12:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, és sose szedtem semmilyen drogot, nem cigizek, nem iszom
2015. júl. 1. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem újra rádtalált a régi problémád és be kell lássad , hogy jobb felkeresned a dokit , mint megvárd azt az időt , amikor már nem a te döntésed , akarsz-e orvost látni, vagy se! Mielőbb menj orvoshoz , vigyázz magadra , ez legyen most mindennél előrevalóbb!
2015. júl. 1. 17:25
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Ne hogy orvosnak ezt elmond, mert kiröhög, esetleg hülyének néz, és rögtön teletöm központi idegrendszert csonkító bogyókkal!

Az, hogy lemerevedsz, az a szervezeted egy olyan reakciója, hogy a gondolkodáshoz több oxigén szükséges, amit az izmaidból von el.

Vegyél lassan mély lélegzetet, és még lassabban ereszt ki.

Ez a levegővétel feldúsítja véredben az oxigént, ezáltal könnyebben oldod meg problémádat.

Ha ezt naponta legalább negyven percig csinálod, -ami percenként 3-4 levegővételt jelent-, egy idő után szervezeted rááll a lassított rendszerre, és minden problémádat könnyedén fogod megoldani

2015. júl. 1. 17:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne pszichiáterhez menj, hanem pszichológushoz. Írtad foglalkozol a témakörrel. A pszichológusnál a therápiás beszélgetés során rájöttök, hogy mi az alapja ezeknek a kényszeres gondolatoknak. A kényszercselekvéseid / itt a furcsa pozícióra gondolok / az elhárítást szolgálják. Miután én idegennek érzed a betolakodó gondolatokat valószínűsíthető az OCD, de nem itt a GYÍK-on, hanem szakember által. Érdemes minél előbb, mert évekre belelehet ragadni és jönnek hozzá az újabbak !
2015. júl. 2. 01:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja és ez nem elmebetegség ! Ha elmebeteg lennél akkor ezen egy pillanatig sem rágódnál!

/ 4-es voltam még kiegészítésként/

2015. júl. 2. 01:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=-yt5apD-7FA

Érdemes végighallgatni, hogy kinél milyen alapja lehet a kényszer gondolatoknak, cselekvéseknek. Ezek kiragadott példák, de az érzés az ugyan az.

2015. júl. 2. 17:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajna én is benne vagyok, már idestova 5 éve, bár lehet több is, csak 5 éve erősödtek fel a dolgok.

Ha gondolod írj, amit tudok tippeket adni megírom, néha-néha segíthetnek.

2015. júl. 3. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!