Meddig tartanak az elvonási tünetek antipszichotikum esetén?
A Ripedont nem ismerem de 1 éve hogy felezem a 0.25 mg.-os Rivotrilt és semmi változást nem érzek. Volt egy időszak mikor kettő szemet adtak a kórházban annyi volt a lázlapomon és a látogatóim mondták hogy járáskor "kacsázok".
Erre elhagytam a délit.
Egy biztos. Mikor elhagyod és már előtte beépült a szervezetedbe nagyobb intenzitással jön elő mint legelőször. Megszüntetni is problémásabb. Ezért vannak a pszichiáterek akik kidolgoznak egy tervet esetleg gyengébb gyógyszer írnak és egy adagolási utasítást hozzá.
Ha biztonságban szeretnéd érezni magad, jobban jársz, ha befekszel pszichiátriára és ott leállítanak róla. Ők tudják, mivel és hogyan lehet enyhíteni az elvonási tüneteket.
Én írtam korábban, hogy elhagyás után kénytelen voltam újra szedni a rosszullétek miatt. Nem szerettem volna epilepsziás rohamban fetrengeni..
Az orvosaim pedig sajnos sosem javasolták igazán a teljes leállást.
Orvos tanácsa nélkül nem szabad leállni ilyen komoly gyógyszerről. Lehet, hogy te fokozatosnak érezted a csökkenést, közben meg egyáltalán nem volt az.
Ha a Ripedon szedésekor olyan mellékhatásokkal szembesülsz, amik kikészítenek, azt el kell mondani a pszichiáternek, és ő fog felírni más antipszichotikumot helyette. Ha nem akar, akkor kérd ki egy másik pszichiáter másodvéleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!