Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Neurózistól lehetnek ezek a...

Neurózistól lehetnek ezek a tünetek? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Egész nap feszül a fejem, nem tudok gondolkodni. Gyakran érzem azt, mintha távolodnék a valóságtól, szédülök, egyre nehezebben fejezem ki magamat, felejtek. Gyakran fantáziálok, képzelem magam máshova. Neurózisom biztos van, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mindegyik tünet lehet e ettől, vagy elképzelhető, hogy van más bajom is?

2015. aug. 10. 19:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha már a beteg elveszíti a valóságérzetét, vagyis a valósággal a kapcsolatot (tehát nem érzékeli, nem fogja fel úgy a dolgokat, mint ahogyan felkellene fognia, a környezete ismeretlen számára,és csak a saját fantázia világában él, megfeledkezve a valóságról), akkor jelenthetjük ki a pszichózisr. Az általad leírt tünetek a neurózis tünetei, gondolom a "mintha távolodnék a valóságtól" a derealizáció átélésére értetted. Menj el egy megfelelő pszichológushoz, illetve pszichiáterhez, aki konkrét diagnózist tudna felállítani. Ha megkérdőjelezed, hogy minden rendben van-e veled, akkor még ez nem vészes. Ha szenvedsz a tünetektől, az egy tipikus neurózis. Gyógyszereket szedtél? Kábítószert már használtál?
2015. aug. 10. 19:14
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Annyira azért nem súlyos, hogy elvesztem a valóságérzetem. A leírás alapján, nekem valószínűleg enyhe neurózisom van. Fogok menni pszichológushoz.

Sem kábítószert nem használok, sem gyógyszert nem szedek, nem is iszom, tehát semmilyen szer nem okozhat nálam ilyen tüneteket. Még egyszer köszönöm a segítséget!:)

2015. aug. 17. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!