Egyre többet gondolkozom azon, hogy lehet személyiségzavarom van (? , lent)
Igazából nem tudom eldönteni,olvasgattam többféle személyiségzavarró is. Öngyilkosságra,kárt tenni magamban ugyan hajlamos nem vagyok,de sokszor megfordul a fejemben. Egyik pillanatban még boldog vagyok,stresszmentes,másikban pedig lelkileg a poklok,poklát járom.3-4hete folyamatosan sírok. Általában a szomorúságtól,de egyszer-kétszer a boldogságtól is sírva fakadtam. Jövőképem viszonylag rendben van,eltudom magam képzelni,a szép házamban,férjemmel,gyerekeimmel. Legtöbbször a jövőmhöz pozitívan állok hozzá,bár ez sincs mindig így. Viszonylag sok olyan ember van a környezetemben akit egyszerre szeretek is,de utálom is. Írtózom a tömegtől,az emberektől. Bár szeretek új embereket ismerni meg,ha olyan kedvem van. Önképem nem egészen tiszta,van,hogy megvagyok elégedve,a testemmel,az arcommal legtöbbször nem igazán,de van,hogy az is szépnek látom. Jelenleg úgy vagyok,hogy már 1hónapja nem mozdultam ki itthonról,valahogy az a néhány barátom társaságához sincs kedvem.
Tényleg fogalmam sincs,hogy most akkor mi is ez,de köszönöm,ha végigolvastad és segítőkész válaszra is méltatsz.
16L
Nekem egy átlagos kamasznak tűnsz, akinek megvan a maga baja és hangulatingadozása. Ha már kinőttél ebből a korból és továbbra is így ingadozik az érzelmi világod, akkor lehet aggódni. De nekem teljesen normálisnak tűnik amit írsz, a kamaszkorban vannak ilyenek, egyáltalán nem könnyű időszak. Az identitás keresés, a hormonok, a szexualitás felfedezése mind nehéz dolog. Most ismered meg a világot igazán és néha nagyon érthetetlennek ijesztőnek és sötétnek tűnhet. Rá kell jönnöd, hogy az érzelmeid már vegyesek, nem olyan tiszták mint gyerek korodban és arra is hogy a világ mennyire elkeserítő tud lenni. De közben megtapasztalod a dolgok jó oldalát és talán sosem élhetsz át olyan szélsőségesen boldog érzéseket, mint ebben az időszakban (meg persze ott vannak a negatívak is, amik elég csúnya fantáziákat generálhatnak halálról, elmúlásról, önbántásról, mások bántásáról).
Ha mégis úgy éreznéd lelki támaszra van szükséged fordul barátokhoz, családhoz, vagy ha szeretnéd elmehetsz akár pszichológushoz is de szerintem nem szorulsz rá. Legalábbis csak az alapján amit írtál. Szerintem semmi baj nincs veled :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!