Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért alszok egyre rosszabbul?

Miért alszok egyre rosszabbul?

Figyelt kérdés
Lehet örökölni a rossz alvást? Egyik mamám kamaszkora óta egyre nehezebben alszik, max 2-3 órát tud. Én még csak 24 éves vagyok, kb fél éve hajnali 2-3 óra körül már felébredek, csak "forgolódok" ha este 8-kor vagy 11-kor fekszek le akkor is. NEM vagyok kipihent, sokszor egész napra kihat. Igyekszem egészségesen élni, úgy érzem mentes vagyok bármiféle stressztől, "lelki zavartól".
2010. márc. 8. 06:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Pedig valami stressz lehet és mostmár félsz is az alvástól. Ne szenvedj-forgolódj, hanem kelj fel, olvass, hallgass zenét, csinálj valami hasznosat, szellőztess ki, és mikor újra elálmosodtál, feküdj vissza. Ha nem múlik el, fordulj pszichológushoz vagy kineziológushoz. Súlyos esetben létezik alvásklinika is.
2010. márc. 8. 08:38
 2/3 anonim válasza:

Ha iszol kávét és/vagy energiaital, akkor szokj le róluk. Ez rátesz egy lapáttal. Emellett nem tudom, hogy mit dolgozol, rendben van-e a párkapcsolatod, de valószínűleg pszichés dolog IS közrejátszik a dologban.

Ha ülős munkád van, akkor mozogj sokat, járj konditerembe vagy futni(az első lehetőség hatásosabb).

2010. márc. 8. 13:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem iszok energiaitalt, délelőtt max egy kávé, ami nem gondolom, hogy éjszakáig tartana... Megpróbálok többet mozogni...
2010. márc. 8. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!