Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez már depresszió? Lentebb...

Ez már depresszió? Lentebb kifejtem, kérlek ne ítélkezzetek, nem könnyű, és egyre rosszabb.

Figyelt kérdés
Röviden szeretném leírni, hogy mi miatt gondolom magam annak. Már az óvodában furcsa, visszahúzódó gyerek voltam, nem játszottam, sokszor "bántottak" a többi gyerekek fizikailag, és mentálisan is. Az általános iskolában teljesen kiközösítettek. Ez idő alatt sokat megvertek, és már akkoriban egyre antiszociálisabb lettem, és kezdtem félni az emberektől. Mára úgy lépek ki a kapun, hogy előre megnézem van-e ember az utcán, ha nem muszáj el sem indulok. Sokan említették már, hogy egy pszihológus megnézhetne. A mostani sulimban nagy a követelmény, de jól tanulok, így kezdtem év elején azt érezni lehet vége a szorongásnak, és a tanulás elvonja a figyelmem. De a kudarcok érzékenyen érintettek, így az önbizalmam szinte eltűnt, nem érzek már igazi boldogságot. Szüleimnek, főleg anyának próbaltam megnyílni, de kinevetett és leszidott, hogy ne ostorozzam magam mindenert. Hónapok óta sírok, és a sporttal nem tudtam levezetni a feszültséget így azt a vágassal pótoltam. Anya megtudta és megfenyegetett, hogy elmondja apámnak, aki mellesleg csalja őt. (Ehhez semmi közöm de régen egy másik nővel való viszonya kiderült, és nagyon kiborultam, mert időre szétszakadt a család. Azóta "béke" van.) Visszatérve ez szintén nem esett jól, és most már itthon is félek lenni. Biztos furcsán hangzik, de hihetetlenül félek attól mások mit gondolnak rólam. Annyira próbálok megfelelni, ha nem megy akkor kínzom magam, és azt érzem, ezzel törleszthetek. Köszönöm annak aki ezt elolvasta, és kérlek attól, hogy 15 éves lány vagyok ne gondoljátok, hogy sima tini-hiszti, mert túl régóta tart, és nincsen semmilyen fiús / szigorú szülős problémám sem.

2015. júl. 30. 22:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Anya az első szavaknál szidott. A pszihológust nem is hallotta még. Már nem merek neki erről beszélni.
2015. júl. 30. 23:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos lenne, hogy ha valamelyik szülő komolyan venné a problémád. Lassan térj a témára, ne ugorj egyből bele, csak finoman. Legyen idejük reagálni rá. Ha egyből elhadarod az egészed, spontán éri őket.
2015. júl. 30. 23:09
 13/17 A kérdező kommentje:
Rendben, ma már nem hiszem, hogy válaszolok de holnap igen, a további válaszokra. Köszi mindent.
2015. júl. 30. 23:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg beszélj apuddal és ha ő is ilyen idiótán reagál akkor keress másik felnőttet aki segíthet megértetni velük. Tanár, nagyszülő, egyéb rokon, a szomszéd (ha jóban vagytok vele), szüleid egy barátja. Bárki akiben meg tudnál bízni. Kérd a segítségét abban, hogy megértessétek a szüleiddel hogy pszichológushoz kéne menned. Vagy mutasd meg nekik amiket itt írtunk :) #7-es voltam
2015. júl. 30. 23:11
 15/17 anonim válasza:
#14-esnek igaza van. Ha más felnőtt nem is, a segély hívó szám utolsó lehetőséged.
2015. júl. 30. 23:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Menj el az iskolapszichológushoz! Ez nagyon fontos. Abban a korban, amiben te vagy, nekem is nagyon nehéz volt, hasonló okokból. Ezt nem szabad a szőnyeg alá söpörnöd. Menj el nyugodtan a sulipszichológushoz, neki ez a szakterülete. Segít neked!
2015. júl. 31. 18:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Látom, hogy írtad, hogy anyukád nem vevő a pszichológusra. Akkor meg hagyd ki őt az egészből, és menj el egyedül. Iskolapszichológus segítségére jogosult vagy. Ha elmondod neki a nehéz családi helyzetedet és a vágásokat, mindent érteni fog.

2015. júl. 31. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!