Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért volt ilyen "bunkó"a...

Miért volt ilyen "bunkó"a pszichológus? 18/L

Figyelt kérdés

Ma voltam pszichológusnál,a pszichiáter küldött,teszteket végeztünk.Nagy képűen,dölyfösen viselkedett a nő velem.

Olyan hangnemben.Kérdezte sportolok -e,felhoztam a fogyókúrát erre lehurrogott hogy most nem arról beszél.Mert mondtam hogy fogyóztam. Meg is mondtam neki hogy miért olyan dölyfös,de azt mondta erre essünk túl a teszten és nem látom többé a dölyfös képét.

Ábrák voltak a képen hogy mit látok rajtuk.Az egyikre mondtam hogy vizet.Később visszakérdezett hogy miért látok rajta miből gondolom hogy az "vízpart" holott én ezt nem is mondtam,vizet mondtam.Ezt mondtam neki,hogy én ilyet nem mondtam.Erre mondta hogy az életben sok problémám lehet ha harcba szállok másokkal.Hogy én ilyet nem mondtam.

Persze hogy mondtam hogy igazam van,mikor valóban nem mondtam ilyet.Már az élet megedzett,kiállok magamért.

Még ilyen orvossal nem találkoztam.A pszichiáter olyan kedves pedig külföldi.Hogy lehetek ami lenni szeretnék.értelmes vagyok.stb...

Amúgy pánikbetegség,Szociális Fóbia miatt járok oda.

2015. júl. 24. 21:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#8 komment

Azt, hogy űrlap, csak az egyszerűség kedvéért mondta. Amikor a pszichiáterek a Rorschach-ok kiértékelését tanuják, akkor be kell vágniuk egy táblázatot, azokkal a kulcsszavakkal, amelyek az egyes képekhez tartoznak, és a kulcsszavakhoz tartozó kiértékeléssel. Amikor menet közben jegyzetel, nyílván a kulcsszavakat fogja leírni, hogy délután, amikor majd megírja a jelentéseit az aznap felvett tíz Rorschach tesztről, akkor majd visszaemlékezzen rá, hogy mi volt az első benyomása a tesztalanyról. Ezt a képet finomíthatja azzal, hogy rákérdez egyik, vagy másik válaszodra, és pontosítja azt. Pl. "Milyen víz? Hideg vagy meleg?" vagy "Milyen vízpart? Tenger, tó, vagy folyó?" Persze a választásokat nem adja a szádba, mert azzal meghamisítaná a tesztet, csak illusztrálni akartam, hogy milyen válaszokra számít. Persze ha arra a kérdésre, hogy "Milyen part?" azt válaszold, hogy egy gleccser partja és arra vársz, hogy megolvadjon, az sokkal informatívabb, mintha azt mondod, hogy tengerpart (azonnal tudni fogják, hogy komplett őrült vagy :). Ezért nem irányítanak a kérdéssel.

A komment utolsó mondatához:

Ez az! Ez a jó hozzáállas. Mosolyog rajta, és egy kicsit legyél szarkasztikus. Sokmindenen átsegít.

2015. júl. 24. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!