Több személyiségem lenne?
Az elején kezdeném,mégpedig a trauma részénél.
-Elég kicsi voltam még kb.5 éves,amikor a konyha felé indultam és azt láttam hogy Apám rugdossa Anyámat,ilyenkor mintha transzba estem volna és elnyomtam magamba.
-Évekig hallgattam ahogy Apám üvöltözik Anyámmal,éjszakánként nem tudtam aludni.
-Most egy kissé beteg dolog fog jönni de azért leírom,13 éves voltam mikor Apám haldoklott és ekkor még nem emlékeztem azokra a dolgokra amit tett és az ágyon feküdve gondoltam hogy maszturbálok egyet,amikor is egy hang berobbant hogy ha ezt megteszem akkor meg fog halni Apám,megtettem és meg is halt.
-Lehetséges hogy meg is erőszakoltak de ez már nem az én emlékem legalábbis elég mélyen van,csak pár képre emlékszem.
Most lépnék egy nagyot a közel múltba/jelenbe.
-Több mint egy éve hagytam abba a füvezést,3 hónapig füveztem.
-Mituán abbahagytam úgy érzem szét fogok robbani,hatalmas volt a beszültségem,szorongtam,rémálmaim voltak.
-Sokat ingadozott a hangulatom és pánikrohamaim voltak,emellett gondolkodászavarom amit úgy írnék le hogy beszéltem valakihez/kikhez.
-Ez az időszak elhúzodott kb.fél évig de jobb is hogy vége lett mert voltak öngyilkossági gondolataim is.
-Nem sokkal később megjelntek a hangok,csak is fejbe jelentkeznek,mindegyik más és más.
-Van egy homoszexuális hang,egy gonosz,egy női hang és egy kis gyerek.
-Kórházban is voltam,skizoaffektív és bipoláris zavarral diagnosztizáltak.
-Azért is gondolok arra hogy ezek a hangok személyiségek lennének mert ezek nem valódi hallucinációk hanem kommentelők,illetve beszélgetek velük.
-Egyre több a kiesett idő,olyanokat mondok másoknak amire nem emlékszem és ez ijesztő.
-Volt már egy 2hetes amnéziás epizódom is.
-Mikor valaki olyat mond amit nem kéne akkor mintha kiugranék a bőrömböl,mintha valaki más venné át a helyem.
-Általános iskolában szórakozott velem egy osztálytársam és akkor is ez az úgymond "váltás" történt és emlékszem hogy nem én vertem meg a gyereket mert kívűlről szemléltem az egészet.
Akit érdekelne bővebben a dolog az írjon privátot.
Minden kommentet,tanácsot szívesen fogadok.
Nincs több személyiséged. (a közhiedelemmel ellentétben annak disszociatív személyiségzavar a neve, de az teljesen más.)
Inkább a szkizofrénia spektrumán mozogsz. A szkizoaffektív zavar tényleg jó diagnózisnak tűnik, amennyiben hullámzó hangulattal jár együtt ez az egész.
a hanghallások (ami neked van, az hallucináció) és a "mintha kiugranék a bőrömből, mintha valaki más venné át a helyem" (=deperszonalizáció) is ezt támasztja alá.
a kábítószerhasználat bonyolítja a helyzetet és annak utóhatásaival kell számolni.
Csakhogy arra kíváncsi lennék, mit fogsz kezdeni azzal, amit leírok, mert a szkizofrén vagy ahhoz hasonló emberek nem is ismerik el általában, hogy hallucinálnak, vagy hogy egyáltalán lehet valami bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!