Pszichiáterhez, pszichológushoz vagy (beutalóért) háziorvoshoz forduljak először, ha egyre kevésbé tudom kezelni a szorongásaimat, az állandó izzadást és a gyomorgörcsöt?
TB-s pszichiáterhez úgy tudsz elmenni, hogy megnézed a közeli kórházban mikor van nyitvatartás a pszichiátria ambuláns részén, bemész, kérsz időpontot és visszamész az időpontra. Az orvos pedig kikérdez, felír egy gyógyszert és mehetsz Isten hírével.
Szerintem nem érdemes ezzel próbálkozni.
Én a helyedben keresnék egy olyan pszichiátert, aki pszichoterápiával is foglalkozik (mint a pszichológusok) és nem ír fel agyba főbe gyógyszereket, csak ha muszáj.
Egyébként maga az antidepresszáns nem okoz függőséget. A nyugtatók és altatók azok, amikkel vigyázni kell mert egy idő után nehezen lehet őket elhagyni.
A 11. hozzászóláshoz és persze minden későbbi válaszolónak: pszichiáter esetén magánpszichiáterre gondoltál? Mert arra sajnos nincs egyetlen fillérem se, nemhogy megtakarításaim lennének, helyette úszom az adósságokban. Legfeljebb ha valami megfizethető árú szakemberről van szó. Mondjuk 5000 forint egy alkalom és akkor koplalok és nem veszek BKV-bérletet...
De akár TB-s, akár magánrendelés, kérlek, írjatok konkrét nevet, kerületet, saját vagy ismerőstől hallott tapasztalatokat, mert tudom, a Google a barátom, de Budapesten több száz pszichiátert dob ki a kereső, árat persze nem írnak, de mindegyik a legjobbnak hirdeti magát.
Oké, de milyen pszichológust? Állami vagy magán? (Utóbbira nincs pénzem)
Konkrét pszichológust ismersz? A net tele van velük, de így látatlanba nem látok köztük különbséget...
Magánpszichológushoz éri meg sajnos menni. TB-s nagyon nincs, mert kevés van belőlük és a fekvőbetegeket sem tudják rendesen ellátni.
A magánrendelés pedig 8 rugónál kezdődik / alkalom.
Az ingyenes megoldást, elküldtem már az este 22.45 kor priviben
Jó lehet ez csak hosszabb távon hat, mint dilibogyó amit orvos ad. De viszont semmiféle káros hatása nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!