Pszichiáterhez, pszichológushoz vagy (beutalóért) háziorvoshoz forduljak először, ha egyre kevésbé tudom kezelni a szorongásaimat, az állandó izzadást és a gyomorgörcsöt?
Nem is gyógyszer hiányzik a szervezetedből, hanem oxigén! A szervezet az oxigénhiányos állapotokat mindaddig tudja kezelni, amíg valami erősebb behatás, stressz nem éri.
Ez kortól függetlenül lehet az általad említett okokból.
Hogy miből adódik, mi okozza az oxigénhiányt, ez egy komplett folyamat a szervezetben, ezt hosszabb levélben tudom elmagyarázni, megértetni. priviben
Oxigénhiányos állapotban sejtjeink nem képesek maradéktalanul ellátni feladatukat, és ha azok a maradékok halmozódva vannak akkor beszélünk betegségről. Ezért mennek tönkre szerveid szépen sorban.
Az agyon szakosodott orvoslás nem látja, nem is láthatja a legfőbb problémát az oxigénhiányt!
Szerintem keresd meg a kerületi családsegítőt, ott adnak időpontot és ingyen járhatsz kezelésre.
Azt nem tudom, hogy a tünetek,reakciók, hogyan változnak majd, de hogy jobban érzed magad utána az biztos.(én is jártam)
Üdv a klubban. Dettó ez a helyzet, csak én most 21 éves vagyok, és az állapot 16 éves korom óta áll fenn. Ugyanez, emberekhez köthető szorongás, nehezen kezelek bármiféle stresszhelyzetet, és ha jelenleg elmegyek itthonról, mindig, kivétel nélkül leizzadok, és természetesen nem a hőség miatt. De én nagyon kényelmetlenül érzem magam ebben az állapotban, ezért én elég elvetemülten állok hozzá: Rengeteg gyógyszert kipróbáltam/-tattam már, többek között nyugtatók, amelyek hosszútávon nem segítenek, antidepresszánsok, nem váltak be, tekintve hogy semmi közöm a depresszióhoz, nem hatottak, és antipszichotikumok, mely már más tészta. Én jelenleg nem szedek gyógyszert, de pár héttel ezelőtt hagytam abba az egyik antipszichotikumot, most pedig felirattam egy új típusút. Egyedül, az össze gyógyszercsoport közül az antipszcichotikumok segítettek nekem, abból sem mindegyik. Az egyiktől például teljesen megváltoztam, nem tudom hogy és mire hat(állítólag az ún. "boldogsághormonra", a dopaminra), de a javából faltam az életet és a lányokat.
Pedig ezeket eredetileg skizofréniára kreálták meg, de mint kiderült, alkalmasak kóros szorongásra,depresszióra és sok másra is.Pedig az orvosi papíromra diagnózisként ennyi van csak írva: Nem meghatározott személyiségzavar és szorongás.
Nagyon nehéz a küzdelem saját magaddal. Pedig ha nem vagyok emberek között, kutya bajom.
Természetesen pszichiáter a megoldás. Legyél markáns és határozott, mert rosszabb lesz, ne hagyd, hogy ördögi kör alakuljon ki.
Két lehetőség van:
Vagy magánorvoshoz mész és fizetsz, vagy kérsz beutalót a háziorvostól a pszichiáterhez. Utóbbi esetben hosszú várakozási időre és kevés odafigyelésre számíthatsz. Ezen kívül valószínűleg telenyomnak gyógyszerekkel.
Köszönöm az eddigi válaszokat, megpróbálok sorban válaszolni és visszakérdezni:
- Oxigénhiány: tényleg ez lehet a probléma, ha lelki bajokról, szorongásról, gátlásokról van szó? Nekem ez kicsit furcsa. De írhatsz róla ide is, vagy akár privátban, ahogy jelezted, szívesen elolvasnám.
- Családsegítő: tényleg fogadnak egyedülálló harmincas férfiakat is?
- Pszichiáter: többen is írtátok, de nem vezet gyógyszerfüggéshez? Nem jobb pszichológus, aki csak beszélget és beszéltet? Ami a 8. hozzászólásban olvasható, hogy "az antipszcichotikumok segítettek" és hogy "javából faltam az életet és a lányokat", nekem az alkohol hatására történt, aztán persze rájöttem, hogy többet ártanak, mint amennyit használnak. A lányokat is csak mérsékelten faltam, ahogy az eredeti kérdésemből is látszik, nem vagyok egy macsó, de azért 25 és 30 éves korom között sokat buliztam, ittam és csajoztam, többet, mint a középsuliban és a fősulin, de 30 körül jelzett a szervezetem, hogy ez így nem jó. Viszont ha van olyan pszichiáter által felírható gyógyszer, ami nem vágja tönkre a szervezetemet és nem okoz függőséget, az jöhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!