Egyetlen (a legsúlyosabb) tünet illik rám a depresszióból, most akkor az vagyok, vagy sem?
Figyelt kérdés
Tudok nevetni, nincsenek koncentrációs zavaraim, rendesen eszem, (aludni gyerekkorom óta nem alszom jól, tehát ez irreleváns), viszont napi szinten gondolok az öngyilkosságra, és egyik pillanatról a másikra átvált a hangulatom durván rosszra. Valószínűleg csak a gyerekeim miatt nem teszem meg, de úgy érzem, képtelen vagyok megbirkózni a feladataimmal, mégis felkelek minden reggel, és teszem a dolgom. Hogy tudnék kilábalni ebből, mert rettenetes. Tudni kell, hogy kamaszkoromban volt egy öngyilkossági kísérletem. Nem, nem csak a figyelmet felhívni akartam magamra, komolyan elhittem, hogy meg fogok halni, csak épp nem sikerült.2015. júl. 2. 22:53
2/12 anonim válasza:
Lehet hogy jó lenne elmenned a pszichiáterhez. Amúgy mi váltja ki a hirtelen hangulatingadozásodat?
3/12 A kérdező kommentje:
Kilenc éve jártam pszichiáterhez. Felírt kedélyjavítót, aztán amikor már nem használt, írt egy erősebbet. Elköszöntem tőle végleg.
2015. júl. 2. 22:58
4/12 A kérdező kommentje:
Igazából semmi sem váltja ki. Rám tör a fáradtság, elmegy a kedvem mindentől, és elképzelem, mi lesz, ha meghalok. Olyankor megnyugszom, mert tudom, hogy végre nem lesz semmi gondom, de aztán az jut eszembe, hogy te jó ég, a gyerekeim meg felkelnek, és látják, hogy az anyjuk nem mozdul. Ezért nem teszek semmit, de sajnos volt már rá példa jó pár éve, hogy nagyon kiborultam, és a fürdőben üldögéltem a borotvával. Akkor is az tartott vissza, hogy a gyerekekre gondoltam, de tudom, hogy ez így nem mehet örökké.
2015. júl. 2. 23:02
5/12 anonim válasza:
Ha megtennéd, akkor azzal a gyerekeid életét is tönkre tennéd. Szóval fáradt vagy és sok gondod van, amikkel nem szeretnél megküzdeni. Ezek a dolgok váltják szerintem ki. Sajnos a körülmények ismerete nélkül nagyon konkrétan nem tudok tanácsot adni, de a problémákat, gondokat, nehézségeket valahogy meg kéne oldanod, vagy enyhíteni rajtuk, hogy gondtalanabbul, szabadabban, boldogabban élj. Nagyon egyszerűen: ami a kedvetlenséget, fáradtságot okozza azt kell megszüntetni. Ez lehet akármi, lehet hogy egy új hobbi segítene, ha van rá időd, vagy mondjuk szedhetnél vitaminokat, hallgathatnál vidám zenéket, többet beszélgethetnél az emberekkel, vagy lehet hogy egy környezetváltozás segítene stb. Ezek apróságok, de sok kicsi sokra megy. Emeld valahogy az életminőségedet, próbálj meg boldog lenni. Tégy az ellen ami az ürességet, motiválatlanságodat okozza.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! Az a baj, hogy nem tudok kilépni a mókuskerékből, és egyedül vagyok. Még egy nagy bevásárlást is két héten át kell szerveznem, hogy bejussak a városba. Az meg, hogy elmenjek valahová kicsit kikapcsolódni, három okból is lehetetlen: egyrészt nincs olyan, akivel mehetnék, másrészt mindig is ilyen nyomi remete voltam, aki nem jár bulizni (nem is engedtek), harmadrészt pedig nem tudom kire bízni a gyerekeket. Próbálok találni valami elfoglaltságot, de annyira fásult vagyok, hogy minden csak ideig-óráig köt le. A házimunka meg egyenesen dühít már, de dacból is csinálom. Úgy érzem magam, mint egy idióta, besavanyodott nyanya. :(
2015. júl. 2. 23:21
7/12 anonim válasza:
Ne pszichiáterhez menj az csak gyogyszerrel töm ami semmire nem megoldás.
Pszichologushoz menj hogy elbeszélgessetek
9/12 anonim válasza:
Kipróbálhatnál egy társkeresőt, csak jobb lenne, mint egyedül! :)
10/12 anonim válasza:
Szerintem nem vagy depressziós, csak magányos. Ha van kedved, írd meg a történetedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!