Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy legyek emberibb egy...

Hogy legyek emberibb egy kicsit? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnék többet társaságban lenni? hogyan nyithatnék az emberek felé :)

azért kerül ez a kérdés ide, mert vannak bizonyos hátráltató tényezők, leginkább a szoc.fóbiám, ami az enyhe hiperaktivitásommal elég fura egyveleget alkot, és befolyásolja a szociális életemet.

Hogy kicsit átláthatóbb legyen.

-Alapjába véve nem szeretem az embereket, persze emberi társaság nélkül megőrülök (így sem vagyok egészen normális) szóval úgy az ismerőseim 80%ával semmi kedvem sem lenne beszélni.

-2 ember van akivel szeretek és gátlások nélkül tudok is beszélni, de ez más, mert ők a 2 legjobb barátom.

-az a maradék aki sem nem a legjobb barátom és nem is a 80%ba tartozik, azokkal sokszor félek elkezdeni beszélgetni, nem tudom mit mondjak, pedig szívesen beszélnék velük, és ha elkezdem már megy is, de maximalista vagyok, és nem tudok hülyén elkezdeni egy beszélgetést, akkor inkább bele sem kezdek, pedig lehet jobb lenne, de félek hogy hülyének fogok látszani :(

ŐŐ Szóval most nem az eredeti problémámra kellene megoldás, csak 1-2 tipp, hogyan viselkedjek másokkal :)

persze az alap hogy kedves vagyok, meg ilyenek, de hogy kezdjek egy beszélgetést, tegyük fel msn-en, mit írjak nekik? hogy beszélgethetek emberekkel?

2010. márc. 2. 19:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A válaszodra egy kis önismerettel, pszichológiai ismeretekkel tudok is válaszolni.

Megoldható a problémád. De neked is tenned kell érte.

Először is tedd fel magadban a kérdést hogy mennyire akarod ezt az egészet, írd le egy papírra az okaidat hogy pontosan miért is szeretnéd te ezt elérni, az emberi kapcsolatok fejlődését. Ez nem szakdolgozat lesz, tehát 100%ig őszintén, spontán írd le ami eszedbe jut. És azt is hogy "Az a célom hogy fejlesszem az emberi kapcsolataim" vagy valami olyat ami jól kifejezi a célodat.

Esetleg ha nem akarod lapra, akkor a számítógépeden egy szöveges fájlba írd bele, de nagyon fontos hogy le legyenek írva ezek a dolgok!

Oké ha tudod hogy mit akarsz és miért akarod azt akkor a tudataalattid már fog motiválni, már csak a tudásra van szükséged mit kell tenned.

Szóval, mondtad hogy nem szereted az embereket. Itt van a kutya elásva. TTöbb okból is. Először is az hogy hogyan viszonyulnak az emberek hozzánk (a kölcsönösség törvénye szerint) az attól függ hogy mi hogyan viszonyolunk hozzájuk. Tehát, ha azt akarod hogy tiszteljenek, mi a megoldás? Tiszteld őket. Ha azt akarod hogy szeressenek? Szeresd őket. Ha azt akarod hogy érdeklődjenek irántad? Hát érdeklődj te irántuk. Ez minden esetben érvényesül kapcsolatainkban. Tartsd be.

Nem véletlen mondja a Biblia hogy a legfőbb parancsolat hogy szeresd felebarátodat mint magadat, és hogy azt tedd mással amit magaddal tennél.

Ezt a gondolatok szintjén is tartsd be. Vagyis úgy gondolkodtam ne azt mondd hogy: fúú, ez a hülye gyerek megint mit csinál. Hanem becsüld meg őket, szeresd az embereket!

A következő idézet ki is fejezi hogy miről beszélek:

„Ügylej gondolataidra,

mert szavaiddá lesznek!

Ügyelj szavaidra,

mert tetteiddé lesznek!

ügyelj tetteidre,

mert szokásaiddá lesznek!

Ügyelj szokásaidra,

mert személyiségeddé válik!

Ügyelj személyiségedre,

mert az lesz a sorsod!”

Tehát minden a legalapipp építőelemmel a gondolattal kezdődik. Úgy viszonyulj az embertársaidhoz ahogy te szeretnéd hogy ők viszonyuljanak hozzád!

Ami a félelmedet illeti. Akár hiszed, akár nem a félelem is abból ered hogy nem szereted az embereket. Ez józan paraszti ésszel be is látható.

A szeretet ellentétének sokan a haragot gondolják. Pedig ez nem igaz. A szeretet igazi ellentéte a félelem. És a félelem ellentéte a szeretet.

Ezért mondja a Biblia:

"A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelemnek köze van a büntetéshez. Aki tehát fél abban nem tökéletes a szeretet".

Szerintem érthető!

A félelem, viszonylag gyors megszüntetési eljárása az hogyha azt ismételgeted magadban hogy : "Képes vagyok rá. Képes vagyok rá". Ekkor érdekes dolog történik. Tudatalattid mélyén a futó "programot" ami azt mondja: Nem tudod megtenni, nem tudod megtenni (ebből ered a félelmed) semlegesíted tudatosan azzal hogy arra gondolsz hogy de igen is képes vagy rá. A tudatalattinak nincsen önálló gondolata, azt fogadja el igaznak amit te igaznak hiszel, amire gondolsz. Vagyis tudsz neki parancsolni. Ha elég gyorsan ismétled magadban: Képes vagyok rá, képes vagyok rá. ha nagyon gyorsan ismétled, annyira kitöltöd a tudatod hogy a benned levő kételkedő ami azt mondaná hogy ez nem igaz, te akkor sem vagy rá képes, azért mert mondogatod attól nem leszel rá képes stb.. Meg sem tud szólalni, enm tud szóhoz jutni, így a gondolatnak azonnali hatása érezhető.

Ez a módszer nem csak hogy a félelmet mulasztja el hanem nüveli az önbizalmad (Képes vagy rá, ha úgy is gondolod//Buddha).

Összefoglalva: Szeresd az embertársaid (mindig mondogasd magadban, átérzve: én szeretem az embertársaimat). "Képes vagyok rá"-t is ismételgesd, ami gyors eredményt hoz.

Pár hét alatt ha eléggé kitartóan, sokat csinálod, feltudod jól számolni a negatív gondolataidat már ezzel nagy eredményeket érhetsz el. Persze amikor mész az utcán, otthon stb..A lehető legtöbb időt próbáld rá fordítani.

Ezek biztosan megoldhatják minden problémádat ha jól használod.

2010. márc. 2. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Előzö vok..

Oké tudom hogy az volt a kérdésed hogyan beszélgethetsz velük stb.. De azt nem tudjuk leírni hogy mit mondj. De ha le is tudnánk, mivel az emberi kommunikáció 80% vagy több%-a nem verbális (hanem a hangsúlyon, testartáson múlik) értelme sok annak sem lenne.

De az idézet amit írtam.. Gondolataid szabják meg szavaidat nagyon helyes. Tehát ha rendbe rakod a gondolataid, a szavaid, tetteid mindened rendben lesz.

2010. márc. 2. 19:40
 3/7 A kérdező kommentje:

a spiritualitás nem áll messze tőlem, de a biblia igen. Ez amiket leírtál pedig jobban hasonlítanak egy agymosásra :/ Én pedig kételkedek.. sajnos mindenben :S el sem hinnéd mennyi mindenben kételkedek, olyan dolgokban amibe te talán bele sem gondoltál soha..

Az pedig hogy mit mondjak nagyon fontos lenne, mert a 2 szép szememmel és a nem verbális jeleimmel szart se érek ha nem tudok megszólalni... mert nekem csak a verbális dolgokkal vannak bajaim. + azt sem hiszem el hogy te minden embert akit ismersz, szeretsz is.. ez is annyira agymosott dolog. :( persze azért volt hasznos dolog is, összességében köszönöm a válaszodat :)

2010. márc. 2. 20:17
 4/7 anonim ***** válasza:

FIgyu én megmondtam hogy mire van szükséged..Emberek szeretetére.. Hogy te ezt nem vagy hajlandó megtenni, az innentől kezdve a te problémád.

Nincs itt semmi agymosás ez valóban egy egyszerű dolog. És én igenis szeretek mindenkit. Azért mert ez nekem jó.

Sokat kell még tanulnod.

"Megbocsátani annyira jelent mint mindent megérteni"

hagyd el azokat a hülyeségeket amiket tanítottak neked. Nem azt mondom hogy nekem higgy, hanem önmagadnak. Szerinted ha gyűlölöd embertársaidat kinek ártasz vele? Elsősorban magadnak. Éppígy, ha szereted őket akkor kivel teszel jót? Elsősorban önmagaddal.

ha nem engeded meg magadnak ezt a luxust, illetve a képes vagyok rá módszert akkor nem tudok veled mit csinálni, rád erőszakolni nem tudom.

De ami biztos a gondolataidat te irányítod. És most is mire használod őket? Hogy a Biblia távol áll tőlem, nem hiszek ebben a dologban, nem tudom elképzelni hogy mindenkit szeressek. Ezek járnak a fejedben. A probléma az hogy ez nem fog előre vinni. Hogyha hittel kipróbálsz valamit (mondjuk hogy a képes vagyok-tól múlnak-e a félelmeid) azzal sikerülne.

De persze megértem hogy kételkedsz természetes, illetve ez nagyon szerteágazó bonyolult téma..

De összefoglalva konkrétan válaszolva a kérdésedre úgy viselkedj másokkal ahogy te szeretnéd hogy mások viselkedjenek veled. Gondolati, érzelmi és a tetteid terén egyaránt.

2010. márc. 2. 21:14
 5/7 A kérdező kommentje:

Én nem szoktam bunkó lenni az emberekkel, és nem is vagyok ellenséges. sőt... valakinél működik az hogy ha jófej vagyok akkor ő is az lesz, de sok embernél nem..

most sem értek mindennel egyet amit írtál, de megint sikerült segíteni is. És igazából működik ez a dolog, csak jól meg kell válogatni kikkel barátkozom. mert amiről beszéltél az megint csak a normális emberekre vonatkozik, ami a korosztályomban elég ritka (16 vagyok)

2010. márc. 3. 16:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát, amikor én msn-en elkezdek egy beszélgetést, akkor ha nincs konkrét dolog, ami miatt írok neki, akkor vagy megkérdezem, hogy mi újság, erre úgyis mond valamit és az elindítja, vagy pl ha nemrég beszéltünk valamiről, pl hogy van egy fontos vizsgája, vagy beadandója, akkor megkérdezem, hogy hogy sikerült, meg ilyenek.

Szerintem inkább csak bátortalan vagy, a hiperaktivitásnak meg ehhez tényleg semmi köze sincs...

Vagy még eszembe jutott, hogy amikor nagyon nem én akarom kezdeményezni a beszélgetést, akkor pl kiírok valami hülyeséget állapotnak, és egyből rámír valaki...

2010. márc. 7. 00:49
 7/7 A kérdező kommentje:
hát, kösz .. :)
2010. márc. 7. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!