Miért alakulhatott ez ki, mi a megoldás?
Kérlek, ne nevessetek ki és aki tud segíteni, értelmesen válaszoljon.
15 éves vagyok és egyszerűen senkinek sem merem elmondani a problémám, pszichológushoz pedig végképp nem akarok elmenni. Magam akarok túlleni ezen az állapoton, már 4 hónapja. És hiszek benne, hogy sikerülhet, hogy csak tinédzser vagyok.
A problémám nevetséges. Én magam is elképedek rajta, hogy mennyire normális ember voltam és mostanában meg másra sem gondolok.
Szimplán az az érzésem, hogy figyelnek. Teljesen az az érzésem, kamerákon követnek és azt is látják amiket a számítógépemen tevékenykedek, pedig semmi kivetnivaló nincs benne. A legrosszabb, hogy egy teljes tévhitben élek, el is képzelem ahogy bizonyos emberek figyelnek, ezek az emberek pedig híresek. De tudom mekkora hülyeség, mégis...őket nagyon szeretem és zavarba ejt, ha bármi rájuk vonatkozót látok, egyszerűen nem tudok menekülni a gondolattól. Tud valaki valami megoldást? Elmúlhat ez a paranoia (ha ez a megfelelő kifejezés rá...) ha mondjuk kinövöm az irántuk érzett rajongást? Be tudom magamnak bizonyítani, hogy mindez hülyeség? Egyáltalán miért alakult ki bennem? Köszönöm előre is.
Kedves Kérdező!
Azt javaslom, hogy 15 évesen előbb le kellene feküdnöd, nem hajnali fél 2-kor fórumokra írogatnod, mikor holnap iskolába kell(ene) menned...
Azt javaslom, menj el sportolni, keress érdekes elfoglaltságokat magadnak (olvass, menj moziba, kirándulni, stb.).
Tarts egy kisállatot (cicát, kutyust, tengerimalacot), ez is kellően lefoglalna, felelősségteljességre nevelne...
Segíts szüleidnek a háztartásban (bevásárlás, takarítás, mosogatás, stb.)...
Meglátod, hamarosan elmúlnak a rémképeid, 1-2 hónap múlva eszedbe sem fog jutni, hogy valaki figyelne!
mindenki éjjeli bagyol_:)
am sztem is vmi elfoglaltűgot kéne keresned magad, mert sztem az a baj hogy egyedül vagy uncsizol
sport,kirándulás, szórakozás elterelné a figyelmed ezekről a dolgokról
am ha nem javulna egy pár héten belül az állapotod, akk vmit ki kéne talánod, mert ez már skizoféria tünete is lehet, és állandóna rettegésbe fogsz élni, mert azt hiszed hogy követnek, figyelned, és előbb utóbb beleőrülsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!