Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Minek a jele ez? Lehet belőle...

Minek a jele ez? Lehet belőle bajom is? Szájrágás bévülről.

Figyelt kérdés
Na szóval már kicsi korom óta harapdáloma szám bévülről. Tépkedem a bőrt, egyre mélyebben harapom...Az a baj, hogy már az utcán is csinálom, buszon, ugyebár ez grimaszokkal jár...sokszor nagyon ocsmány módon grimaszkodnak vissza...nem tudok leszokni róla. Ahol mélyebben megharapom, ott egy napra rá afta keletkezik. Ez a lisztérzékenységemnek tudható be. Miért csinálhatom ezt? Vagy csak sima szokás. Lehet következménye?
2010. febr. 28. 17:27
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Miből gondolod, hogy az afta a lisztérzékenységed miatt van? Szerintem anélkül is afta alakulna ki az ember szájában, ha súlyosan megsérti.

Amúgy én is szoktam rágni a szám, mondjuk nem olyan gyakran mint te. De ez valószínű csak egy rossz szokás. Unaloműzés, vagy stressz-kezelés.

Valahol azt olvastam ez akkor veszélyes, ha dohányzol, mert akkor nagyobb a szájrák kialakulásának esélye.

Ellenszer: szerintem rágózz. Cukormentes rágóból egy egész dobozzal elrágózhatsz egy nap. És egy idő után leszoksz majd róla.

2010. febr. 28. 18:03
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

Drágám , ezt nem kell mindennap megkérdezni........

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__69..

2010. febr. 28. 18:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
csak nem felvidéki vagy? :D
2010. febr. 28. 20:25
 4/9 A kérdező kommentje:

1. köszi a tippet! Amúgy azért gondoltam, hogy a lisztérzékenység miatt van, mert annak vannak ilyen jelei...

2. Drágám! Hát, az ott pont nem az én kérdésem...sajnos nem láttam még ezt a kérdést, ezért tettem fel...bár gondolom nem hiszed el...:DDD

3. Talált, süllyedt! De honnan jöttél rá? B)

2010. márc. 1. 16:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja...fogadjunk, hogy a: bévülről-ből.B)
2010. márc. 1. 16:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A cukormentes rágóval a napi egy doboz szinten az a baj, hogy hashajtó hatású. Tapasztalatból beszélek.

Egy szájrágó sorstárs

2010. márc. 1. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok...

Az 1 dobozt csak úgy mondtam, attól függ milyen gyakran van szükség "pótlásra"...

Nekem még sosem okozott annyira durva hashajtást...

De lehet mérlegelni... vérző száj, szájrák ... vagy hasmenés. :))

2010. márc. 1. 17:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Dohanyozni nem dohányzok, szóval az a 'figyelemelterelési mód' kilőve, a rágó jó ötlet, csak az mellett is cafatokra szagattom a szám...Megpróbálok majd figyelni/odafigyelni rá!
2010. márc. 1. 18:28
 9/9 anonim ***** válasza:

3. vagyok

igen, abból jöttem rá. :D

2010. márc. 8. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!