Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 1. Mi a különbség a "sima"...

1. Mi a különbség a "sima" xanax és a xanax retard között? (További kérdések lent a kiegészítésben, mert ide nem engedi a gép:-) )

Figyelt kérdés

2. A doktor megkérdezte, hogy hosszú vagy rövid hatású xanaxot írjon fel. A hatás hosszúságán kívül van különbség a kettő között? Pl. A rövid hatású gyorsabban hat? Melyiktől leszek kevéséb álmos? (ha jól emlékszem mindegyik 0,5 volt)

3. Kávét egyáltalán nem ihatok xanax mellett?

4. Nincs olyan nyugtató, ami nem "bódít" annyira, tehát tudok koncentrálni, de oldja a stresszt? (Egyébként szociális fóbiás vagyok, azért kell szednem)

5. Ha esetleg túl orvosi kérdéseket tettem fel, ti mit ajánlotok, egy neurológis kérdezzek inkább, vagy menjek vissza a körzeti orvoshoz?

Előre is köszi mindenkinek!

2010. febr. 26. 14:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

A 4. kérdésre tudok érdemben válaszolni. Van 1-2 homeós bogyó is, ilyen a sedatif pc, ez szorongásra, stresszre is jó, de nem bódit, nem álmosodik el az ember tőle. Viszont nem tudom, hogy Te, Kérdező milyen "állapotban" vagy, lehet ez neked nem elég "erős". Esetleg kikérdezheted a körzetis véleményét róla, és a neten is utánanézhetsz.

2010. febr. 26. 14:54
 2/15 anonim ***** válasza:
62%
Ne neurológust,és ne is háziorvost kérdezz,hanem menj el pszichiáterhez.A szociális fóbia,az ő szakterülete,amit egy síma háziorvos nem tud kellően kezelni.Egyébként a házorvosod állapította meg,hogy szociális fóbiád van?
2010. febr. 26. 14:57
 3/15 A kérdező kommentje:

Nekem a sedatif sajnos kevés, semmit sem hat, nyugtató mellett szoktam bevenni homeopátiás "bogyókat"is. A szociális fóbiámra magam jöttem rá ezért pszichológushoz mentem. De egyelőre "tüneti" kezelésre is szükségem lenne, eléggé szenvedek. Ha a szintet kérdezitek a pszichológus szerint a szociális fóbiások között átlagos szinten vagyok. (Tehát nem a "normál" emberek között, hanem a fóbiások között, csak a félreértés elkerülése érdekében:-)))

Köszi az eddigi válaszokat, azért aki tud, légyszi segítsen!

2010. febr. 26. 15:08
 4/15 anonim ***** válasza:

A "sima" xanax kb. 4-6 óráig hat míg a retard az kb.10 óráig de ez személyenként változhat.

Mondjuk én nem vagyok orvos de nem hiszem hogy a szoc. fóbiádra ez a legmegfelelőbb gyógyszer.Én pánikbeteg vagyok úgyhogy ismerem ezeket a bogyókat.Meg úgy tudom hogy a Xanaxhoz hozzá lehet szokni.

2010. febr. 26. 15:28
 5/15 anonim ***** válasza:

Ne szedj xanaxot, semmilyen formában, az egy méreg! Ráadásul nagyon könnyen függőséget okoz. Sokkal jobb, sokkal hatásosabb szereket is lehet kapni, ha mindenáron a gyógyszeres kezelést választod.

A körzeti orvost felejtsd el ezen a téren. A neurológus pedig nem pszihés problémákkal foglalkozik, ez a pszihiáter szakterülete. Ha adsz magadra és az anyagi helyzeted is engedi, akkor magánrendelésre menj. A legjobb megoldás amit tudok neked mondani a pszihológus, aki nem ír fel semmiféle tablettát( de járhatsz hozzá gyógyszeres kezelés alatt is) hanem megpróbál segíteni megoldani a problémáidat, a gyógyszerek csak elnyomják.

Bódítani jóformán mindegyik fog, ez mellékhatás. Kávét ihatsz nyugodtan a gyógyszer mellé, de azért ésszel. Ne vidd túlzásba. Alkohol tilos. Ez nem véletlenül van ráírva a betegtájékoztatóra és nem véletlenül nincs ráírva az, hogy bármiféle problémát okoz a koffeinnel együtt.

Meg kell találnod a problémád okát, csak akkor leszel képes megoldani és legyőzni a fóbiádat. Sok sikert!

(egy beteg aki végigcsinálta ezt az egész tortúrát)

2010. febr. 26. 17:32
 6/15 anonim ***** válasza:

1. Az SR lassabban szívódik fel, ezért tovább tart, de lassabban kezd hatni

2. A rövid hatású tipikusan "tűzoltásra való", az SR szintentartásra (pl kúra esetén). 0,25-ös nem lenne elég. Ha még nem szedted, szerintem de.

3. Ihatsz.

4. Mindegyik lelassít többé-kevésbé. Az adagot kell eltalálni.

5. Pszichiáter.

Napi max 0,5-1 mg-ról szerintem még simán le lehet jönni.

Vénynélküli homeopátiás placebók, gyógynövényes izék nem sokat érnek, ha fizikai tünetek is vannak már.

2010. febr. 26. 17:50
 7/15 anonim ***** válasza:

Helyesen: a 0.25-ös nem lenne elég? akart lenni.

(Nem mindegy, hogy pont vagy kérdőjel)

2010. febr. 26. 17:51
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Tudom, hogy hozzászokást,függőséget stb. okozhat, de gondolom nem egy hónap alatt, hanem több év alatt. Odafigylek a mennyiségre egy nap max 3-mat veszek be a 0.5- ből, ezt is csak nagyon ritkán, ha különösen rosszul érzem magam, de átlagban 1-1,5 db-ot szoktam.

Említettem, hogy járok pszichológushoz, tehát hosszú távon nem gyógyszereken akarok élni, de szerintem elég komoly a problémám, így lehet 1 év is kell, még a mostaninál élhetőbb életre leszek képes.

De addig is kell közösségbe járnom, ügyeket intézni, munkát keresni (sajnos fél éve megszűnt a munkaviszonyom, nem ez miatt, hanem létszámleépítés miatt.) Tehát addig , míg a pszichológushoz járok, kell más megoldás. A xanax-szal az a problámám, hogyha keveset veszek be,(0.25)nem ér semmit, ha meg mondjuk 2*0,5- öt, valamit hat, (bár teljesen ennnyi sem tökéletes), viszont bódít, pedig tanulok, munkát keresek, itthon helyt kell állnom, tehát úgy kell viselkednem, mint mindenki másnak és így nehéz. Ezért keresem a megfelelő típusú gyógyszert,adagolást, bár én is gondoltam rá, hogy egy pszichiátár, vagy más, a körzeti orvosnál kompetensebb ember nem xanaxot írna. Tudom, hogy nincs ráírva a tájékoztatóra a kávé tilalma, csak elgondolkodtam rajta, hogy az egyik nyugtat, a másik serkent, tehát nem csökkenti-e a koffein a gyógyszer hatását. Bár anélkül tényleg elaludnék.:-)

Bocsi, hogy hosszú lettem, de azt hiszem így minden feltett kérdésre válaszoltam.:-)

2010. febr. 26. 19:50
 9/15 anonim ***** válasza:

Mivel már mindenre válaszoltak előttem, így csak egy dologban tudnék tanácsot adni. van olyan szorongásoldó gyógyszer, ami nem üt ki, nem álmosít és nem okoz függőséget, ez a Spitomin vagy az Anxiron. Kérdezd meg az orvost, javasolja-e a szedését.

[link]

2010. febr. 28. 21:31
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia!

17 éves vagyok és szociális fóbiás!

Egyáltalán ne szedj xanaxot!!!-hozzászoksz és nem tudzs majd leállni, több kárt okoz mint használna!!! hidd el tudom miről beszélek!-)

kávét nem nagyon ajánlok, mert a kettő üti egymást, és nem várt hatás jön létre (ez olyan mint az energiaital és nyugtató, én ezt szúrtam el)

én sedatív pc-t, magne B6 és valeridrazsét szedek, én nem ajánlok semmilyen gyógyszert sem, inkább homeopátiást és teákat

stresszoldást kell megtanulni, ez lehet sport, jóga, masszázs, illóolaj, igyál sok vizet, és járj társasásgba, ettől félnek a legjobban pedig ez a legjobb terápia rá beszélgetni kell

neurológus sztem az nem jó, inkább ha már mindenkép orvost szeretnél akk pszichológus

ja és ha izzadsz akkor solutio antisudorica, az nagyon jó rá és kb 400 ft körül van

na sok sikert!_:)

2010. márc. 1. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!