Bűntudatom van! Van megoldás?
korod, nemed, mióta érzed ezt?:D
először ezekre válaszolj.
Nos.
Az életében mindenki átesik egy ilyen időszakon. Amikor semmi sem jó. Ilyenkor nem megy a munka és az odafigyelés, tulajdonképpen kiégsz. Amerikában és Európa fejlettebb országaiban például a szellemi munkát végzők jutnak el a "Burnout"-hoz. Ilyenkor mindenkinek joga van pihenni, és átgondolni mindent, majd úgy újrakezdeni.
Mellesleg egyáltalán nem baj, ha lelkizős vagy. Sőt szerintem egészen jó dolog, hogy férfi létedre nem vagy egy tuskó. Gondolom az érzékenységed miatt egészen másképp élsz meg dolgokat. Nyilván nagyobb hatással vannak rád a pozitív és negatív élmények.
Ha szerinted, megbántod az embereket, akkor próbálj előbb mindig egy picit gondolkodni, és csakis azután beszélni. Sajnos nekem is szokásom, hogy minden belegondolás nélkül cselekszem. Nekem is csak mostanában nyitotta fel egy ismerősöm a szemem, hogy gondolkodjak, mielőtt cselekszem. Igazából belegondolva egy halom dologtól kíméltem már meg magam azóta. A motivációd visszaszerzése pedig biztosan nem fog az egyik napról a másikra megtörténni. Én azt tudom tanácsolni, hogy mindig csinálj valamit, és keress magadnak olyan elfoglaltságokat, amikben tudsz alkotni. Hiszen annak ösztönösen örül az ember. Esetleg olvass. Olvasd el Örkénytől a Tóték című novellát, ott például meg is találod az unalom és a rossz gondolatok ellenszerét, viszont nem lövöm le a poént, hogy mi az.
A családod nyilván minden esetben csak jót akar neked, nagyon ritka az amikor rosszat. Fogadd el a segítségüket, vagy ha nem szükséges, akkor se durva szóval rázd le őket. A karma előbb vagy utóbb úgyis mindent vissza ad neked. Tereld el a negatív gondolatokat. Nem kell tudós embernek, vagy felsőbbrendűnek lenned ahhoz, hogy az életednek megtalált a napos oldalát. :)
Nem rossz ötlet az sem, ha kicsit elvonulsz megváltozni, és hagyod, hogy leülepedjen minden benned. Utazz el valahova, ismerd meg például az országot, vagy a világot. Idegen kultúrákat, és szokásokat. Persze, ha a pénzed engedi.
Ja és "Normális" emberek nincsenek.
18/f
Már elindultál a" gyógyulás, a változás" útján, mert felismered azt, amikor megbántassz másokat, felismered azt, ha bántót mondassz. Tudod, mi a baj, így tudod is kezelni, csak akarnod kell!
VS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!