Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi van velem? Mit tegyek?

Mi van velem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elegem van már mindenből! A ------ életből! Gyűlölöm magam, az életem! Érzem, hogy nem vagyok normális! Már rég megbolondultam. Nem bírom. Ilyennek születtem. Nem biztos, hogyha elmondanám, akkor értenétek, hogy miért gyűlölöm ennyire ezt a ----- világot, de én már nem bírom. Gyáva vagyok öngyilkos lenni, de egyre jobban megbolondulok. Nem tudom mit csináljak. Már régebb mondtam anyámnak, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez akarok járni, a reakciója óta és az én reakcióm óta nem merem felhozni a témát. Szétbőgtem az agyam. Nagyon gyakran sírhatnékom van, érzem ahogy összeroppanok, a nyomást. Nincs életkedvem. Azt tudom mondani, hogy rengeteg barátom van, de nem azt ismerik aki vagyok. Nem ismerhetik azt. Mert akkor nem lennének a barátaim. Gyűlölöm magam, amilyen vagyok, aki vagyok. Emlékszem egy olyan időszakomra, amikor picit jobban kimutattam, hogy mit érzek, hogy milyen szar állapotban vagyok. Az emberek azt mondták rámnéznek, s elmegy az életkedvük. Azóta mondhatni rejtőzködöm. Kiírom magamból amikor tudom. Az picit lenyugtat.

Gyávaság az egyik oka annak, hogy nem lettem még öngyilkos, a másik meg, hogy úgymond talán én is elítélem azokat akik véget vetnek az életüknek, de valamilyen szinten meg tudom érteni őket. Nem tudnám megtenni a családommal, a barátaimmal, az ismerőseimmel, hogy ilyen tragédiát hozzak az életükbe. De már nem tudom mit csináljak. Annyira elegem van már mindenből. Meg vagyok őrülve.

Az apám most is bejárt, és azzal fenyegetőzött, hogyha nem javulnak a jegyeim, akkor talán nem járhatok ide-oda. A ----- egy életbe, hogy senki nem tudja felfogni, s főleg nem ők, akik leginkább kéne, hogy utálom az iskolát! Ez gyerekesen hangzik, de most is a rosszullét kerülget, ha csak rágondolok. Nem bírom. Egy nagyon erős osztályban vagyok, ahova nem esett nehezemre bejutni, de 9. óta nem tanulok semmit, csak ha már muszáj. Most 10-edikes vagyok. Egyszerűen semmi nem motivál. Nem érdekel amit tanulok. A barátaim miatt jöttem ebbe az osztályba. Kínszenvedés. Legszívesebben hagynám a -----ba ezt is. Gondolkodom is rajta, hogy 10. után otthagyjam. De egy senkinek fognak nézni. Még érettségim sem lenne. Hacsak nem tenném le más úton. Rengetegen ismernek, nem tudom, hogy viselném azt, hogy így nézzenek rám. De annyira elegem van már mindenből! Segítség!

2015. máj. 17. 18:09
 1/5 A kérdező kommentje:
Egy hisztis -----nak tűnhetek a leírtak alapján. Szuper.
2015. máj. 17. 18:16
 2/5 anonim válasza:
Először is, nyugodj meg, vannak emberek akik tudnak és szeretnének neked segíteni! A legelső teendő, amit tenned kéne, hogy "választasz" egy barátot, akit szeretsz annyira, hogy megoszd vele az életed azon részét, amit idáig nem.. én is csináltam borzalmas dolgokat, de az csak a múlt.. megfogja érteni, ha szeret téged,ha nem, akkor csak egy felszínes kapcsolat volt. Azt ajánlom, fordulj szakemberhez, ha te magad is már így érzed, rengeteget tud segíteni, és nem olyan "agykurkász", mint sokan emlegetik. Nagyon jó fejek és segítenek! Nem tudom, van-e állatod.. de ők segítenek a legtöbbet, megnyugtatnak és simizés közben szeretet hormon termelődik. A másik..nem tudom, a szüleid elváltak-e..ez is lehet egy kiváltó ok, hogy nem látsz magad előtt utat, és nincs előtted cél. Életcélod csak van.. :) gondold ezt végig, és mindig tartsd az eszedben, nem édesapád miatt tanulsz, csakis magad miatt! :) 15/L
2015. máj. 17. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Iskolaban nem tudsz segitseget kerni? mondjuk osztalyfonoktol??

Beszelj vele , o ha minden igaz elkuldhet pszichiaterhez/pszichologushoz.. Nem jatek , ne felj segitseget kerni!

Kitartas!

2015. máj. 17. 18:19
 4/5 A kérdező kommentje:

Az iskolában nem tudok segítséget kérni.

A szüleim válófélben vannak.

Az álmaim folyamatosan rombolják.

Állatot kisgyerek korom óta akarok. De nem hagyják. Tényleg, díjat kaphatnék a probálkozásaimért. Ismerem a pozitív hatásaikat. Vágyom rájuk. De nem lehet.

Kulcsot akarok a szobám ajtajába.

Köszönöm a válaszaitokat.

2015. máj. 17. 18:25
 5/5 anonim válasza:
Nekem életem célja, hogy segíthessek másokon..most is próbálkozom. A másik, ha megosztod az emberekkel a céljaidat, egy idő után nem olyan motiváló..legyen egy titkos vágyad, és azért tegyél meg mindent! Nem vagy hisztis...miért lennél? Mert problémád van, elvileg azért vagyunk egy faj, hogy segítsük egymást:)!
2015. máj. 17. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!