Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen ember vagyok? Mi...

Milyen ember vagyok? Mi zajlik le bennem?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok.Szereztem már egy szakmát,most egy két éves nappali érettségin vagyok elsőéves.Nagyon jól megy a tanulás,gépészmérnöknek készülök.

Az,az én nagy gondom,hogy egyszerűen nincs semmi hobbim,és a szociális életem is egy 0,mert beszédhibám van.Nagyon sok ember kedvel a környezetemben,és barátkozik velem,de a falnak tudok futni az emberektől.Egyszerűen nem érdekelnek,de néha meg hiányzik azért.Barátnő meg már három éve megvan,ő az egyetlen stabil pont az életemben.

A hobbival kapcsolatban meg,nagyon zavaró,hogy suli után hazaérek,még le se veszem a cipőm,már a gép előtt ülök,és este 23:00-24:00-ig.Hétvégén is egész nap előtte ülök,ha mondjuk nem szól közbe semmi/senki.

Elképesztő zavaró...Mindig nekilátok a nagy készülésnek,szakirodalom olvasásnak,de 2 napig tartom be a dolgokat.

Suliban társaimmal nagyon bunkón viselkedek,folyamat oltom őket,hogy miért azt nem tudom.Nehezen tudok egy unalmas órát nyugton végigülni. Közbeszólok az órának,nevetek,hülyeségeket mondok,röhögtetem a többieket.Hiperaktív is lennék?

A beszédhibám,már kiskorom óta fennáll,és rettentően zavar,úgy érzem sokkal komolyabban vennének az emberek,és több lennék a saját szememben,és több dolgot érnék el ha nem lenne.

Itthon folyamatosan keresem a konfliktust a szüleimmel,és természetesen a húgom is basztatom állandó jelleggel.Egy kis faluban élek,ahol megállt az élet.Mit csináljak?Ja és a suliban is elég sokat hazudozok,persze jelentéktelen dolgokról.

(Ja és szakembert más felkerestem.)

2015. ápr. 29. 16:24
 1/2 anonim válasza:
Én is szinte majdnem mindeben hasonlítunk hallod..de nálam azért még vannak gondok ezrével sajnos..
2015. ápr. 29. 16:54
 2/2 gublug ***** válasza:

Sziasztok, :)

szuper önkritikád van, öröm volt olvasni, hogy jól látod a dolgokat.

Mi történik?

A világkormány és a tömegmédia hülyeségekkel tukmálja a fejeket. Elvonja a figyelmet a fontos dolgokról: Te magadról. Elvonja a figyelmet arról, hogy gondolkodjál, és szellemileg fejlődj. Ostoba dolgokkal tömi a fejed, hogy milyen parfümöt vegyél, mit egyél, nagy tévét vegyél, meg hitel vegyél fel, és föként azt szajkózza, hogy mekkora királyság egyedinek lenni és csak magad előtérbe helyezni. Ezt még hosszan lehetne sorolni.

Számotokra az a fontos, hogy tudást szerezzetek minél hamarabb, ám mégis türelmesnek kell lennetek, mert a tudás és bölcsesség megérésének, hogy megértsd magadat, idő kell. Ahogy egy vershez. Bemagolhatod, de ha félbeszakítanak, elfelejted. Viszont egy hét után ha álmodból felkeltenek is tudod.

Tehát hallgassatok, töltsetek le pszichológiai előadásokat. Olvassatok ilyen könyveket is. Természetesen nem kevés időt és energiát kell erre szánni. De bátorság és kitartás. Az út nem egyszerű, de teljesíthető.

Amit tudok még ajánlani Sríla Prabhupáda - Úton Önmagunk felé c. könyv. Ez egy Krisna tudatos könyv, de nem kell megijjedni. Nem kell Krisnásnak lenni, hogy a bölcsességet megértsétek belőle.

Amit még tanácsolni tudok, hogy egy több száz vagy ezer éves tradíciót kezdjetek el gyakorolni. Az garantáltan helyre tesz: taoizmus, buddhizmus, hinduizmus, tai chi, aikido, kung fu, shaolin.

Ezek önfegyelmet és önismeretet is tanítanak.

Nagyon sok sikert és kitartást kívánok, hogy elkezdjétek az eszeteket érdemes dolgokra használni.

G

2015. ápr. 30. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!