Ha az ember bélférges, a féregtelenítés hogyan zajlik?
Számos parazita van..
Nemrég olvastam a kezelésről (linkelgetés nélkül, keress rá a témára a neten..).
Nem ám olyan egyszerű. A gyógyszer (vermox) elpusztítja a testben lévő férgeket (cérnagiliszta). DE a petéket nem, amik kb. 2-3 hét alatt kelnek ki. Tehát ~2 hét múlva újabb gyógyszer adagot szoktak használni.
Eközben fertőtleníteni a lakást, ruhákat a féregpeték miatt. Az egész családot (potenciális fertőzötteket, hordozókat) egyszerre kezelni. Igazából nem is tűnt olyan egyszerűnek. És itt szerencse, hogy egy nem kifejezetten káros parazitáról volt szó (cérnagiliszta).
Persze hogy jót írtam, a napokban olvastam utána eléggé alaposan!
Nagyon érdekesek a paraziták. És például - most az emberi parazitáktól kicsit eltávolodva - a növénytermesztésben parazita illetve ragadozó állatokat bio kártevőirtókként lehet használni. Például fürkész darazsakat férgek ellen, fonalférgeket és baktériumokat (paraziták) vagy katicák, futrinkák, zengőlegyek vagy fátyolkák (ragadozók).
Háhá, ha már bennünk élnek az mennyivel kevésbé kellemes gondolat :D
Van egy kitétel, autoimmun betegségeknél vizsgálják parazita férgek 'immunrendszer szelídítő' hatását. Ez még lehet előnyös.
Az komoly szülés lehet.
Nem császározzák?
http://www.youtube.com/watch?v=k0PC_HxiJiw
*seems like spaghetty to mee*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!