Hogyan hagyjam ott a terapeutámat?
Én nagyon nem hiszek a gyógyszeres terápiában, tehát szerintem nyilván nem lesz jó ötlet ilyet folytatni.
Otthagyod és kész, nem felelősséged az ember.
Ha ezt kulturáltan akarod tenni, akkor simán csak lemondod (telefonon?) a következő időpontot, és nem kérsz másikat. Ennyi. Semmiféle kötelezettséged nincs másokkal szemben, max. ha normális ember vagy akkor nem szó nélkül tűnsz el, nem vagy bunkó.
E-mailben is jelezheted, hogy nem mész. Nem szükséges senkinek sem magyarázkodnod, hogy miért nem mész hozzá/valahova/akárhova.
Mármint amennyiben nagykorú vagy.. :D
nem tartozol neki sem elszámolással, sem felelősséggel.
saját magadnak viszont igen.
ha úgy érzed, nem a megfelelő embernél vagy, azt nyilván jól érzed. keress tovább. de ne szó nélkül lépj le, legalább mondd le a következőt, és ne kérj új időpontot.
de az a tisztább, ha megmondod, hogy abbahagyod. ehhez egyáltalán nem kell odamenned, és még egy konzultációt kifizetned. egyszerűen hívd föl telefonon, vagy pedig írj egy emailt.
nem kell túl tisztességesnek lenned, hidd el, nem te vagy az első, aki otthagyja, és ráadásul ezek az emberek láttak már egyet s mást, ritkán lepődnek meg.
Egy terápiánál nagyon fontos hogy terapeuta és páciens között működjön úgymond egy kémia. Mármint nem az a lényeg hogy belezúgjál, az a ló túloldala, de fontos, hogy szimpatikus legyen neked, hogy meg tudd vele beszélni a gondjaidat és ne legyenek ellenérzéseid, fenntartásaid vele kapcsolatban, vagy ha bármilyen negatív érzés felmerül, azt könnyen megtudd beszélni. Ezt minden szakember tudja (aztán vagy elfogadja vagy besértődik ha ilyet mondasz) és a profibbak teljesen jól kezelik, ha elmondod, hogy úgy érzed számodra nem ő a megfelelő és még azt is hozzáteheted, hogy nem a szakmai tudásával van bajod, csak úgy érzed nagyon nehéz neki megnyílnod és mással talán könnyebb volna. Ha ezt elmondod neki akkor a lehető legkorrektebb voltál vele szemben és ő bárhogy reagál, te jól csináltad. Egyébként ha igazán profi, korrekt szakember akkor még lehet hogy ajánlja is egy kollégáját neked, aki szerinte jobban passzolna hozzád. És hozzáteszem olyan összeférhetetlenség, amitől te szenvedsz, a terapeuta részéről is felmerülhet és ilyenkor az a korrekt, ha ő is tovább küldi a beteget, mert tudja, hogy nem fog tudni eléggé segíteni neki emiatt. Szóval ebben az egészben semmi ciki nincs, ez teljesen normális és a legkorrektebb ha telefonon lemondod, vagy még egy utolsó alkalomra elmész és ott beszélitek meg.
Nekem a 4. pszichológusom vált csak be igazán :) Ha ilyeneket érzel mindenképp válts! Nem éri meg tovább szenvedni vele és szórni rá a pénzt.
Nem tudom,mennyire tartozik ide,de tanulságos,amit láttam.
Egy parkolóban beszéltem meg találkozót egy lovas fórumról megismert nővel,mert eladott dolgokat,amiket meg akartam venni.
A nő előtte -szombat delelőtt- a pszichológusához ment,akitől már régebben meg akart szabadulni,mert nem volt neki szimpatikus,úgy látta,hogy nem nagyon törődik a problémáival.(Gyógyíthatatlan rákos beteg lett,állandó fájdalmai voltak,anyagilag tönkrementek a kezelésekbe,gyögyszerekbe,ilyesmi.)
Mikor megérkezett a parkolóba,és néztük a dolgokat,amiket meg akartam venni,mesélte,hogy a pszichológus megint elkésett,nagyon nem tetszett neki,hogy a nő nem akart maradni -mert velem volt megbeszélt találkozója - ,és megfenyegette a nőt,hogy ha nem marad,akkor feljelenti.
Ahogy ott beszélgettünk,egyszercsak jött egy rendőrautó ,a rendőrök igazoltatták a nőt,kiderült,hogy a pszichológus küldte a nő után őket,hogy önveszélyes lehet.
Szóval,a rendőrök letartóztatták a nőt,bevitték a rendőrségre,azt mondták,nem tudnak mást csinálni,mert a bejelentés szerint elképzelhető,hogy öngyilkos lesz.
Mentem vele a rendőrségre,beszélgettünk -a rendőrökkel is- ,amíg a férje odaért,és kiváltotta,aláírta,hogy felel a feleségéért.
Csak azt akartam ezzel mondani,hogy jobb vigyázni,hogy hogyan mond le valaki egy terapeutát,vagy akár egy időpontot.Hatalom van a kezükben.
Az összes 'hatalmuk', hogy magukhoz nyúlhatnak.
Már elnézést :)
Jó mindenkivel kedves lenni és emberséges, magunk miatt, de senkitől sem kell ám tartani, mindenki csak olyan ember mint mi. Persze lehet valaki jobb, netán rosszabb és gátlástalanabb, de mindenki csak ember.
Őszintén, Ti hányszor kaptatok számlát a pszichoterapeutától fizetés után?...
A kliens is tud köcsög lenni, ha a terapeuta köcsögösködik...;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!